Cafeneaua politica si literara – 10 ani

Cafeneaua_politica_si_literara

La începutul lunii mai a anului 2006 vedea pentru prima oară lumina tiparului noua serie a revistei “Cafeneaua politică şi literară”. Au trecut de atunci 10 ani… 10 ani în care revista a apărut constant, lună de lună, pe piaţa presei mehedinţene.

De-a lungul acestui deceniu de apariţie, revista “Cafeneaua politică şi literară” a publicat în paginile sale articole de politică locală, dar şi texte despre cultura şi spiritualitatea mehedinţeană şi naţională. Un aspect important al revistei l-a constituit pagina de poezii, unde la rubrica “Poesis” au debutat sau au apărut cu grupaje de versuri poeţi din peste jumătate din judeţele ţării.

Cafeneaua_politica_si_literara_nr_1

Încă din anul apariţiei sale, revista “Cafeneaua politică şi literară” a iniţiat un concurs de creaţie literară cu premii în bani şi cărţi destinat exclusiv elevilor, concurs care s-a ţinut câteva ediţii.

Revista “Cafeneaua politică şi literară” a debutat editorial o talentată poetă. Volumul de versuri, de debut, “Cuvinte de început”, semnat de Cristina Teodorescu, o tânără poetă originară din Oradea, a apărut la Editura MJM din Craiova la începutul anului 2008 cu sprijinul revistei “Cafeneaua politică şi literară”.

Revista “Cafeneaua politică şi literară” a avut în toţi aceşti ani numeroşi colaboratori, preponderant din ţară, care au scris doar din pasiune. Aş vrea să îi enumăr şi să le mulţumesc din suflet pentru această colaborare: Prof dr. Const Miu (Medgidia – Constanţa), Prof. ing. Viorel Sahagia (Drobeta Turnu Severin), Cristina Teodorescu (Bucureşti), Irninis Miricioiu (Bucureşti), Cosmina Bolba (Oradea), Anca Demian (Oradea), Ottilia Ardeleanu (Năvodari – Constanţa) şi alţii. De asemenea un om deosebit care a fost alături de revistă a fost regretatul publicist şi istoric literar severinean, Virgiliu Tătaru.

Revista “Cafeneaua politică şi literară” va continua să fie o publicaţie de analiză politică, reportaje şi una care doreşte să promoveze cultura mehedinţeană şi naţională. De asemenea paginile revistei sunt deschise pentru toţi poeţii din judeţul Mehedinţi şi din întreaga ţară, pentru toţi cei care bat la porţile afirmării literare. Revista “Cafeneaua politică şi literară” îi va sprijini şi le va publica creaţiile literare.

La ceas aniversar, vreau să le mulţumesc tuturor cititorilor, le mulţumesc din suflet tuturor colaboratorilor care au trimis lună de lună texte, le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, m-au încurajat şi care au crezut în acest demers jurnalistic.

Aş vrea să-i mulţumesc în mod deosebit unui prieten şi coleg jurnalist, dar în primul rând unui om de mare caracter, domnul Teodor Abagiu, care m-a ajutat enorm în tipărirea revistei.

La 10 ani un copil este încă mic! Revista “Cafeneaua politică şi literară” a împlinit doar 10 ani!
La mulţi ani copilule frumos al presei mehedinţene!
La mulţi ani, “Cafeneaua politică şi literară”!

Mircea Popescu
Redactor-şef „Cafeneaua politică şi literară”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *