Secţia Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, la începutul unui nou an de instruire

Începând cu data de 1 octombrie 2023, Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin a Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, îşi deschide porţile pentru un nou an de instruire. Secţia Arte, cunoscută mai mult sub vechea denumire de Şcoala Populară de Artă, beneficiază de un colectiv de profesori foarte bine pregătiţi. La Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin se şlefuiesc talente pe drumul afirmării artistice.

Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” are specializări la următoarele discipline: vioară – 5 ani; chitară – 3 ani; canto (popular, clasic, muzică ușoară) – 3 ani; orgă electronică – 3 ani, teatru – 2 ani; dans modern – 3 ani.

De-a lungul timpului foarte mulţi cursanţi ai acestei secţii au fost câştigători la prestigioase concursuri şi show-uri de televiziune, cum ar fi: Next Star, Vocea României junior, Românii au talent, festivaluri naţionale şi internaţionale, dar au intrat în unități de învățământ preuniversitar și universitar. Secția Arte este o pepinieră ce pregătește elevii pentru liceele de muzică, admitere la o formă de învățământ superior, reprezintă județul Mehedinți în țară și străinătate la diverse festivaluri-concurs, emisiuni TV, concursuri TV. Cursanții claselor participă, de asemenea, la diverse concursuri județene și naționale de unde vin întotdeauna cu premii, iar copii care au urmat cursurile acestei Secții au intrat în clasa I la Liceul de Arte “I Șt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin.

La Secţia Arte se formează viitorii artişti ai oraşului Drobeta Turnu Severin şi nu numai, fiind, de altfel, şi singura şcoală populară de artă din judeţ. Cursanţii Secţiei Arte beneficiază de studiu individual, dar și de pozitive în studioul secţiei.

“Secţia Arte este o componentă importantă a Centrului Cultural <<Nichita Stănescu>>, fiind o şcoală unde sunt instruite şi călăuzite talente pe tărâmul afirmării artistice. Avem la această Secţie discipline diverse, unde predau profesori foarte bine pregătiţi, competenți, cu multă experienţă, iar această realitate a fost confirmată de rezultate deosebite obţinute la diferitele concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Cei care absolvă cursurile Secţiei vor primi la finele anilor de instruire în disciplina studiată o diplomă care atestă faptul că au absolvit acest curs”, a declarat prof. Doina Durdan, managerul Centrului Cultural “Nichita Stănescu”.

Pentru școlarizarea celor doritori se va percepe o taxă anuală.

Cei interesaţi să urmeze un curs la o disciplină din cadrul Secţiei Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” se pot adresa la secretariatul instituţiei de cultură din strada I.C. Brătianu nr. 7, vis-à-vis de Taberele şcolare, sau la numerele de telefon 0756 155 813 / 0252/314331.

Mircea Popescu