Ion Cupă, un politician cu experiență, un lider autentic

Ion_Cupa_candidatAlegerile locale din data de 27 septembrie din județul Mehedinți, dincolo de rezultatul previzibil, a consemnat o realitate evidentă, anume aceea că am asistat la o polarizare a voturilor.

Cu alte cuvinte, partidele mari, respectiv PSD și PNL Mehedinți au obținut cele mai multe voturi și, implicit, aleși locali. Această distribuție a voturilor a fost previzibilă, însă la aceasta s-a mai adăugat și faptul că cele două partide sunt foarte bine organizate în teritoriu, având foarte mulți aleși locali care au contat foarte mult.

Dacă totuși se poate vorbi de o surpriză a acestui scrutin electoral în județ, aceasta a fost furnizată de PMP Mehedinți, un partid mic, dar care a ieșit foarte onorabil și surprinzător de bine din această competiție electorală. Dacă e să facem o analiză corectă postelectorală, pentru PMP Mehedinți, dincolo de scorul electoral pe care l-a obținut, este faptul că a reușit să acceadă atât în structura Consiliului Județean Mehedinți, cât și în cea a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

A fost pentru prima dată în scurta sa existență de când ființează și la cel de-al doilea rând de alegeri locale când PMP Mehedinți reușește să intre în Consiliul Județean. Este o performanță cu totul remarcabilă.

De asemenea, PMP Mehedinți a reușit la votul din 27 septembrie să obțină și doi primari comunali: Emilian Vîlcu a câștigat Primăria Prunișor, iar Irina Zoican Primăria Balta. În urma votului, PMP Mehedinți a obținut doi consilieri județeni și și unul în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, iar la nivel de județ a obținut un număr de 50 consilieri, partidul practic dublându-și numărul de aleși locali comparativ cu alegerile locale din anul 2016.

Fără îndoială că această performanță electorală nu putea fi obținută fără muncă și fără implicare, dar mai ales fără un lider politic autentic. Iar acest lider politic a fost deputatul Ion Cupă, candidatul PMP Mehedinți pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Ion Cupă este un politician cu foarte multă experiență politică și electorală, iar această anvergură a sa a contat foarte mult.

Performanța este cu atât mai meritorie cu cât Ion Cupă s-a implicat în activitatea PMP Mehedinți în primăvara acestui an, cu puțin înainte de începerea campaniei electorale. A reușit într-un timp foarte scurt să consolideze PMP Mehedinți, să atragă oameni credibili și, urmare a unei campanii electorale foarte bine desfășurate, a reușit să obțină un scor foarte bun pentru statutul PMP Mehedinți.

Ion Cupă a avut în toată perioada scurtă de când s-a implicat în PMP Mehedinți capacitatea și abilitatea de a impune o strategie politică și electorală eficientă, care în cele din urmă a dat roade și a făcut ca PMP Mehedinți să obțină un rezultat foarte bun la acest examen electoral. A fost un efort politic uriaș, dar pe care Ion Cupă și l-a asumat cu toată responsabilitatea și s-a implicat pe măsură în acest demers politic și electoral. Asta demonstrează multă experiență politică și electorală, iar Ion Cupă a dovedit reale abilități pe toată perioada de precampanie și campanie electorale.

Cu siguranță că în urma votului din data de 27 septembrie, cu Ion Cupă în centrul său, PMP Mehedinți va deveni în perioada următoare un actor important pe scena politică locală, cu posibilități reale de afirmare. Pentru că este evident că Ion Cupă și-a propus și are toată capacitatea să facă din PMP Mehedinți un partid atractiv și puternic.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *