Deputata Alina Teiş, un an de mandat

Alina_Teis_deputatAlina Teiş, deputat PSD de Mehedinţi, a împlinit un an de când reprezintă judeţul în Parlamentul României, respectiv în Camera Deputaţilor. Ea a fost validată ca deputat de Mehedinţi în data de 4 septembrie 2017, prin HCD nr. 65/2017.

Alina Teiş este membră a două comisii permanente: Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, din luna septembrie a anului 2017, şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, din luna iunie a acestui an.

Din luna martie a acestui an deţine funcţia de vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Norvegiei, iar din 2017 este membră a Grupurilor parlamnentare de prietenie cu republicile Serbia şi Finlanda.

În toată această perioadă de timp, Alina Teiş a fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai judeţului, având o activitate susţinută atât în Camera Deputaţilor, cât şi ca prezenţă în circumscripţia în care a fost aleasă, judeţul Mehedinţi.

Până în prezent, Alina Teiş a avut 27 de luări de cuvânt de la tribuna Camerei Deputaţilor, a susţinut 25 declaraţii politice, a iniţiat 41 de propuneri legislative, din care 3 promulgate legi, şi a formulat o întrebare adresată Guvernului României.

Printre proiecte iniţiate de către deputata Alina Teiş amintim: Proiect de Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a laptelui în zona montană, Proiect de Lege privind Legea muntelui, Proiect de Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, Propunere legislativă pentru modificarea alin. (1) şi (2) ale art. 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, Propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru completarea Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului.

De asemenea deputata Alina Teiş a fost prezentă la sfârşitul fiecăriei săptămâni în judeţul Mehedinţi, unde s-a deplasat în teritoriu cu diverse ocazii, şi a primit foarte mulţi cetăţeni în audienţă la cabinetul său parlamentar. Mai mult, pe perioada verii, deşi era vacanţă parlamentară, Alina Teiş a mărit programul de audienţe la cabinetul său parlamentar pentru a sta de vorbă cu cât mai mulţi cetăţeni. “A fost un an foarte intens pentru mine. M-am acomodat foarte repede cu funcţia de deputat şi mi-am asumat acest mandat conferit de cetăţenii judeţului Mehedinţi prin votul de la alegerile parlamentare din anul 2016. Exercitarea funcţiei de deputat a însemnat pentru mine o mare provocare, dar, în acelaşi timp, şi o mare responsabilitate. În perioada de un an de zile scursă de la validarea mandatului de parlamentar m-am întâlnit şi am vorbit cu mii de cetăţeni ai judeţului la diferite întâlniri pe care le-am avut fie în judeţ, fie în municipiul Drobeta Turnu Severin. De asemenea, am primit la cabinetul meu parlamentar sute de cetăţeni care au venit în audienţă, de la care am preluat problemele lor şi am încercat să-i ajut. De când deţin funcţia de deputat de Mehedinţi, am venit la fiecare sfârşit de săptămână în circumscripţie, unde m-am întâlnit cu cetăţeni ai judeţului. Consider că datoria mea ca parlamentar este să reprezint cât mai bine judeţul Mehedinţi, să am un contact permanent cu locuitorii săi şi să promovez cât mai bine judeţul care m-a trimis în Parlament fie prin activitatea mea parlamentară, fie prin discuţiile pe care le am cu oficiali ai administraţiei centrale sau ai ambasadelor cu care intru în contact. Voi continua să am întâlniri săptămânale cu cetăţenii judeţului Mehedinţi pe care să-i informez cu privire la activitatea mea ca reprezentant al lor în Camera Deputaţilor, dar şi să vin în întâmpinarea nevoilor lor, pentru a încerca să le rezolv problemele pe care le au”, a declarat deputata Alina Teiş.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *