Viceprimarul Daniel Cîrjan propune o strategie pentru adopţia de câini în Drobeta Turnu Severin

caineViceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a depus, alături de consilierii locali liberali, un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei privind adopţia câinilor fără stăpân de pe raza municipiului. Acest proiect prevede: realizarea unui website al Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin cu scopul de a promova adopţiile câinilor aflaţi în adăpostul public pentru câinii fără stăpân; organizarea lunară de târguri de adopţii pentru câini, fie la sediul adăpostului public pentru câinii fără stăpân, fie în altă locaţie; organizarea semestrială a zilei porţilor deschise la adăpostul public pentru câinii fără stăpân în vederea adopţiei

„Website-ul cu toţi câinii fără stăpân disponibili pentru adopţie va conţine prezentarea pentru fiecare câine în parte a următoarelor informaţii: poză, vârstă, sex, starea medicală, data capturării, numărul de identificare al câinelui şi/sau boxa în care se găseşte în adăpost. Conform legislaţiei în vigoare, adopţia e gratuită, iar câinii adulţi se dau spre adopţie: sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi polivalent şi antirabic şi microcipaţi, cu carnet de sănătate”, a declarat Daniel Cîrjan.

Acesta a spus că municipiul Drobeta Turnu Severin are printre cele mai puţine adopţii de câini fără stăpân în comparaţie cu celelalte municipii reşedinţă de judeţ, ceea ce este un argument solid pentru a intensifica demersurile pentru creşterea numărului de adopţii.

„Spre exemplu, în anul 2017, 921 caini au fost capturaţi pe raza Municipiului Calaraşi, dintre care au fost adoptaţi  un numar de 231 câini. Prin comparaţie, în Severin doar 79 de câini fără stăpân au fost adoptaţi în anul 2017. Creşterea numărului de adopţii în privinţa câinilor fără stăpân înseamnă, printre altele creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni prin scăderera numărului câinilor fără stăpân de pe domeniul public, precum şi salvarea de la moarte a unor câini nevinovaţi”, a mai adăugat Daniel Cîrjan.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *