Viceprimarul Daniel Cîrjan: „Consultațiile oftalmologice continuă”

Oftalmologie_copiiProiectul promovat de către viceprimaru Daniel Cîrjan cu privire la consultații oftalmologice gratuite pentru copiii din clasele 0-4 de la școlile din Drobeta Turnu Severin va continua și în anul școlar 2020-2021.
Cirjan_oftalmologie
„Acest proiect l-am inițiat în 2018 și a fost implementat cu succes anul trecut, fiind beneficiari de consultații oftalmologice gratuite un număr de 2893 de copii de la 13 unități de învățământ.

Toate aceste consultații oftalmologice s-au efectuat de un medic specialist oftalmolog la clasă la fiecare unitate de învățământ în parte.

Din cei 2893 de copii care au beneficiat de consultații privind acuitatea vizuală, s-au depistat 240 de copii cu deficiențe privind vederea la distanță, copii care au nevoie de investigații suplimentare însoțiți de părinți.

Trebuie menționat faptul că cei 240 de copii au fost depistați pentru prima dată cu probleme de vedere la distanță, probleme de care părinții acestor micuți nu știau și astfel se pot remedia prin investigații suplimentare.

Acest proiect va continua și după începerea acestui an școlar din 14 septembire, fiind alocați banii necesari în bugetul local”, a declarat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *