Viceprimarul Daniel Cîrjan: „Am depus un proiect de hotărâre pentru consultaţii stomatologice gratuite pentru copiii din învăţământul severinean”

Cirjan_Daniel1Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, liberalul Daniel Cîrjan, a depus, alături de consilierii locali liberali, un proiect de hotărâre privind aprobarea efectuării de consultaţii stomatologice gratuite pentru copiii din clasele 0-12 înscrişi la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, perioada de desfăşurare fiind pe parcursul anului şcolar 2018-2019. “Cabinetele Școlare Dentare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială vor oferi consultaţiile stomatologice gratuite copiilor din cadrul unităţilor de învăţământ care le sunt arondate, în colaborare cu învăţătorii şi profesorii, iar rezultatul consultaţiilor va fi pus la dispoziţia învăţătorilor, clasele 0-4, şi diriginţilor, clasele 5-12, care le vor transmite ulterior părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor”, a declarat Daniel Cîrjan.

Viceprimarul a precizat că nu este vorba de intervenţii stomatologice, ci de consultaţii stomatologice, costurile Primăriei pentru susţinerea acestui proiect fiind zero lei. “Este important ca în fiecare stadiu al vieţii să practicăm o igiena orală corectă şi să ne invăţăm copiii cu un astfel de obicei pe cât de sănatos, pe atât de important pentru sănătatea lor viitoare. Cariile dentare afectează copiii din lume mai mult decât orice altă boală cronică. De foarte multe ori părinţii, fiind prinşi în mijlocul problemelor zilnice, neglijează copii şi nu conştientizează necesitatea de a merge cu ei la consultaţii stomatologice regulate pentru depistarea din timp a eventualelor probleme dentare. De aceea consider că sănătatea copiilor noştri trebuie să fie o prioritate”, a mai adăugat Daniel Cîrjan.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *