Viceprimarul Cornel Folescu, exclus din PSD Mehedinti

Cornel_FolescuProaspătul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Cornel Folescu, a fost exclus din PSD Mehedinţi. Motivul excluderii a fost faptul că Folescu s-a aliat cu PNL în noul Consiliu Local pentru a ieşi viceprimar. Alături de Cornel Folescu a fost exclus din PSD Mehedinţi si consilierul local Alian Rapcea, singurul consilier care a rămas în sală şi a votat alături de Cornel Folescu şi PNL pe cei doi viceprimari.

Ieri în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local consilierii PMP şi cei ai Alianţei PSD+UNPR, mai puţin Cornel Folescu şi Alin Rapcea au părasit sala când s-au făcut prtopunerile pentru alegerea viceprimarilor. În prealabil un consilier de la PMP şi doi de la Alianţa PSD+UNPR nu au fost validaţi de plenul ca şi consilieri locali. În această situaţie din totalul celor 23 de consilieri locali au mai ramas în sală doar 12 consilieri: 10 ai PNL, Cornel Folescu şi Alin Rapcea. În cele din urmă au vot votaţi ca viceprimari ai Severinului Daniel Cîrjan de la PNL şi Cornel Folescu. Votul a fost valabil, întrucât a existat cvorum, adică 12 consilieri din 23, jumătate plus unu.

„În şedinţa de constituire a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin care a avut loc vineri 24 iunie, doi dintre membrii partidului nostru au ales să trădeze şi să facă echipă cu PNL, pentru interese personale, denaturând votul cetăţenilor.
Astăzi în şedinţa Biroului Permanent, cei doi, Cornel Folescu şi Alin Rapcea, au fost excluşi din rândurile PSD cu unanimitate de voturi. Este regretabil că domnul Alin Rapcea, consilier tânăr şi de viitor, a ales să-şi trădeze electoratul din Gura Văii pentru interesele proprii. PSD şi eu personal ne delimităm de astfel de oameni şi practicile lor”, spune Marius Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin şi noul primar al Severinului.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *