Un primar mehedinţean se revoltă împotriva dascălilor: “De ce se mai prezintă aceşti dascăli la Liceul teoretic Gheorghe Ionescu Şişeşti?”

Marian_RaducanMarian Răducan, primarul comunei Şişeşti, unul dintre cei mai longevivi şi apreciaţi edili din judeţul Mehedinţi, care făcut multe lucruri bune pentru comuna sa, se revoltă împotriva dascălilor din localitatea unde este primar pentru rezultatul dezastruos obţinut la examenul de bacalaureat din acest an.

Reamintim că Liceul teoretic “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, din comuna Şişeşti, şi Grupul Agricol Halânga sunt singurele unităţi de învăţământ din judeţ unde niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat în acest an. Ca urmare a acestei situaţii, primarul Marian Răducan spune că va face toate demersurile pentru ca liceul din comuna sa să fie transformat în şcoală generală. „Trist dar adevărat! Acum două săptămâni a fost primul episod, acum a fost cel de-al doilea! Pentru cadrele didactice din cadrul Liceului Gheoerghe Ionescu Şişeşti cred că a le spune RUŞINE e prea mult! Capacitate 0 elevi care au obţinut o medie de 5, Bacalaureat 0 elevi care au obţinut promovarea! Atunci, întreb, de ce se mai prezintă aceşti dascălii, dacă putem să le mai spunem dascăli la Liceul teoretic Gheorghe Ionescu Şişeşti? Doar ca să le plătim navete din banii localnicillor, doar să o ia la fugaă la ora 14 spre microbuzul pus la dispoziţie gratuit că să vină să-şi ridice salariile? Doar ca să lucreze 4 zile pe săptămână a câte cel mult 5 ore /zi? Deh, sunt dascăli navetişti şi le trebuie 3 zile libere pe săptămână, nu doar sâmbata şi duminica! Să nu îi intereseze că sunt uşi sparte, ferestre distruse, să le solicite elevilor să nu mai vină în ultimele două săptămâni la şcoală? Dorim să ne arate cum au promovat aceşti elevi, ca noi, comunitatea din Şişeşti să putem să-i primim cu braţele deschise, pe banii noştri din nou să mai “termine” o generaţie! Nu tu activităţi culturale, nu tu activităţi educative gen Prietenii Pompierilor, Prietenii Circulaţiei, Prietenii Naturii etc, doar statul de plată! Cred că a venit momentul ca acestor dascăli să li se închidă uşa la liceul din Şişeşti prin retragerea susţinerii de către comunitatea locală, a Consiliului Local, a funcţionarii acestei unităţi care să mai poarte numele ilustrului fiul al satului! Promit că voi începe demersurile către ISJ Mehedinţi, Consiliului Judeţean Mehedinţi, Instituţiei Prefectului ca această unitate să revină la rang de şcoală generală! Nu credeam că acum 20 de ani, când mergeam prin satele învecinate, să conving părinţii să înscrie elevii la Şişeşti, că se va ajunge aici! Vina o poartă părinţii, elevii. dar în primul rând dascălii, care nu fac cinste acestei unităţi! Cred că titularizarea, pentru unii dintre ei, înseamnă prea mult, înseamnă distrugerea viitoarelor şi actualelor generaţii”, a declarat revoltat şi mâhnit, Marian Răducan, primarul comunei Şişeşti.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *