Un politician local: Cornel Folescu

Viceprimar_Cornel_FolescuViceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Cornel Folescu, este unul dintre cei mai activi, dar şi mai experimentaţi politicieni locali ai momentului din judeţ. Aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv de consilier local şi pentru prima dată viceprimar al Severinului, Cornel Folescu a avut în ultimii ani o evoluţie politică ascendentă, evidenţiindu-se ca un politician foarte eficient în organizaţia PSD Drobeta Turnu Severin.

Cornel Folescu a activat până acum în două partide politice: PNG-CD Mehedinţi şi PSD Mehedinţi. A făcut parte din conducerea PNG-CD Mehedinţi, partid în care şi-a adus o contribuţie la întărirea sa. Neşansa sa fost că acest partid nu a mai continuat în judeţ, motiv pentru care a fost nevoit să aleagă a altă soluţie politică. A optat pentru PSD Mehedinţi, partid în care nu doar că s-a integrat, dar şi devenit o piesă importantă în angrenajul organizaţiei municipale severinene.

La alegerile locale din anul 2012 Cornel Folescu era ales pentru prima dată consilier local candidând din partea PSD Mehedinţi. Obţinând şi o funcţie de conducere în organizaţia PSD Drobeta Turnu Severin, pentru Cornel Folescu se deschidea un nou capitol în evoluţia sa politică. Alegerile locale de anul trecut au confirmat această evoluţie pozitivă a sa în activitatea politică, el fiind ales consilier local pentru a doua oară consecutiv. Implicarea sa în campania electorală de la alegerile locale de anul trecut a fost una intensă, iar aportul său la scorul obţinut de Alianţa PSD+UNPR Mehedinţi unul extrem de important.

Trebuie menţionat faptul că secţiile coordonate de Cornel Folescu, respectiv cele de la Schela şi Gura-Văii, au fost pe primele locuri ca număr de voturi la alegerile locale de anul trecut, aici PSD Drobeta Turnu Severin câştigând detaşat în faţa adversarilor săi politici. Ulterior, era ales viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, funcţie pe care o deţine şi în prezent. Pentru implicarea şi aportul său la succesul alianţei electorale din partea căreia a candidat Cornel Folescu merita această funcţie de conducere în administraţia publică locală.

Ceea ce este definitoriu la Cornel Folescu ca politician este determinarea cu care se implică în activitatea de partid, aspectele de natură organizatorică. Cornel Folescu nu este un politician de forţă prin discurs, prin apariţiile publice sau prin comunicare. El este un politician de forţă prin faptul că are capacitatea de a aduce voturi pentru partidul său.

Sunt foarte puţini politicieni mehedinţeni care au această abilitate politică de a aduce voturi, fără a impresiona prin comunicare. Cornel Folescu se numără printre aceştia. De aceea este un politician esenţial pentru PSD Drobeta Turnu Severin. Cornel Folescu este un politician în adevăratul sens al cuvântului tocmai prin aceea că este foarte util şi eficient pentru organizaţia politică din care face parte. Mai mult, Cornel Folescu are şi o anumită carismă politică, deoarece, fără a fi un orator politic, se face plăcut şi apreciat prin atitudinea sa normală, firească.

Cornel Folescu are cu certitudine un viitor în politica mehedinţeană. Evident depinde foarte mult şi de prestaţia sa ca viceprimar, de modul în care se implica din această calitate la nivelul comunităţii locale, de contact nemijlocit pe care îl are cu cetăţenii municipiului şi de felul în care reuşeşte să comunice cu ei. Dincolo însă de aceste aspecte, Cornel Folescu rămâne unul dintre cei mai activi politicieni locali ai momentului şi unul pentru care activitatea politică de partid e sinonimă cu asumarea responsabilităţii politice. Iar aceasta nu este puţin lucru, mai ales pentru un politician care vrea să-şi construiască o carieră politică.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *