Un politician elegant: Eugen Golea

Eugen_Golea_PMP_Mh

În politica mehedinţeană au existat şi încă mai există lideri de caracter, tot la fel cum sunt şi lideri politici îndoielnici. Din punct de vedere politic, unii dintre ei s-au ridicat la exigenţele cerute de funcţiile pe care le deţineau, alţii, dimpotrivă, au lăsat de dorit, rămânând în percepţia cetăţenilor ca politicieni neserioşi. Unul din liderii politici locali caracterizaţi de o eleganţă evidentă este Eugen Golea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Mehedinţi.

Eugen Golea face parte din categoria tinerilor politicieni mehedinţeni care vor să se implice activ în viaţa politică locală, dar şi să vină cu o nouă viziune în ceea ce priveşte această activitate. Şi-a asumat o misiune politică dificilă, însă crede în şansa sa şi a formaţiunii pe care o conduce. Înfiinţarea unui partid politic nu este un demers uşor, mai ales în actualul context politic al judeţului supus unei dominaţii politice pesediste accentuate, însă Eugen Golea şi-a asumat această responsabilitate. Spune că a ales să se implice din nou în politică pentru că este un om de dreapta şi îşi doreşte ca în judeţul Mehedinţi să existe o dreaptă puternică.

În scurta perioadă de când PMP Mehedinţi fiinţează în judeţ, preşedintele său s-a implicat cu suficientă responsabilitate pentru a întări acest partid, în ciuda faptului că întâmpină reale dificultăţi. Până în prezent a reuşit să atragă în partid un număr important ce membri, ceea ce plasează organizaţia PMP Mehedinţi în primele filiale din ţară. Ca strategie politică şi-a propus să insiste pe două direcţii: organizare şi comunicare, componente esenţiale pentru un partid aflat în stadiul construcţiei interne. În măsura în care reuşeşte să realizeze ce şi-a propus, PMP Mehedinţi poate deveni un partid serios, care să conteze în viitor în confruntările electorale care vor veni. Pentru Eugen Golea, calitatea sa de lider politic este, fără îndoială, o mare provocare, deoarece, dacă va reuşi să creeze o organizaţie puternică, poate avea o carieră politică promiţătoare în spaţiul politic mehedinţean.

Preşedintele PMP Mehedinţi are, fără îndoială, vocaţie de lider, dar şi o experienţă organizaţională acumulată din perioada de când făcea politică activă. Această caracteristică îi este benefică în noua sa calitate, în tentativa sa de a organiza eficient PMP Mehedinţi. Eugen Golea are posibilitatea de a demonstra nu doar că este un politician capabil să creeze un partid serios, ci şi că poate aduce ceva nou în politica mehedinţeană.

Eleganţa politică a preşedintelui Eugen Golea poate fi un atu în consolidarea PMP Mehedinţi, cel puţin sub aspectul comunicării politice. De asemenea, Eugen Golea nu este un politician compromis, pentru că mulţi ani nu a mai facut politică, deşi a fost în permanent contact cu zona politică.

Mircea Popescu     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *