Transparență totală în administrație

Cirjan_transparentaViceprimarul Daniel Cîrjan, alături de consilierii liberali, va propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local care să asigure o transparență totală în activitatea Primăriei Drobeta Turnu Severin și a instituțiilor subordonate.
Proiectul presupune realizarea pe website-ul Primăriei Drobeta Turnu Severin a secțiunilor Contracte, Registrul Lunar de Plăți și Acte de Control unde se vor publica contractele încheiate de instituție, plățile efectuate în baza contractelor, precum și actele de control încheiate cu privire la activitatea instituției.

„Astfel, pe website-ul Primăriei Drobeta Turnu Severin se vor publica :
–    Toate contractele încheiate de primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Contractele scanate, cu semnătura părţilor, vor fi publicate în termen de 10 zile de la data semnării acestora de către părţi.
–    Toate plăţile efectuate de primăria municipiului Drobeta Turnu Severin în luna precedentă, cu precizarea titlului în baza căruia se realizează plata, către cine a fost realizată plata, precum şi cuantumul sumei plătite. Data limită pentru publicarea datelor menţionate este 15 a lunii curente pentru plăţile efectuate de primăria municipiului Drobeta Turnu Severin în luna precedentă
–    Toate actele/rapoartele de control efectuate de către toate instituţiile publice abilitate să efectueze controale la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, în termen de 5 zile de la comunicarea oficială către Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin.

Asigurarea unei transparențe totale în activitatea administrației publice locale este foarte importantă deoarece asigură cetățenilor acces nelimitat la deciziile luate de autorități și reprezintă și un mijloc de a controla civic activitatea aleșilor locali.
Mai mult, transparența în activitatea administrației publice este importantă și pentru a înlătura percepția general răspândită cu privire la existența corupției în sistemul public. Este nedrept ca anumite cazuri de corupție să afecteze toți angajații din sistemul public care își fac treaba cu onestitate și corectitudine.
Severinenii merită să știe cum le sunt cheltuiți banii publici și mă voi asigura că vor fi în permanență informați”, a declarat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *