Tănase Stîngă: “Pro România se deosebește de celelalte formațiuni politice prin faptul că are în fruntea sa oameni capabili de a mai schimba ceva”

Tanase_Stinga3Reporter: Domnule Tănase Stîngă, ce v-a determinat să reveniți în politica din Mehedinți?

Tănase Stîngă: Eu am încercat mereu sa fiu lângă politicieni, dar văzând interesele acestora m-am retras de fiecare data, iar acum am hotărât să mă întorc și sper să o facă și alții asemenea mie, fiindcă numai împreună putem face schimbări. Este nevoie în politică de oameni care să aducă ceva nou, diferit de ce a fost și cum s-a exercitat aceasta până acum, o politică pentru oameni și în interesul lor.

Reporter: De ce ați optat pentru partidul Pro România Mehedinți?

Tănase Stîngă: Am optat pentru partidul Pro România în primul rând pentru numele său, care denota profesionalismul în România, acesta fiind un partid pentru Romania și nu pentru interese personale ale unora, iar, in cel de-al doilea rând, este un partid nou, cu un om capabil in fruntea sa.

Reporter: Prin ce considerați că acest partid se deosebește de celelalte formațiuni politice?

Tănase Stîngă: Acest partid se deosebește de celelalte formațiuni politice prin faptul că are în fruntea sa oameni capabili de a mai schimba ceva, e adevărat cu greu, dar noi sperăm că schimbările se vor vedea.

Reporter: Ce posibilități de afirmare pe scena politică locală credeți că are Pro România Mehedinți în perioada următoare?

Tănase Stîngă: Deocamdată suntem la început de drum, dar eu am convingerea că această formațiune politică se va impune în județul Mehedinți prin calitatea oamenilor pe care îi propune. Sper ca vom obține un scor bun la alegerile europarlamentare, sper ca ni se vor alătura mai mulți mehedințeni, oameni simpli, oameni de afaceri care ne vor ajuta fără a-și urmări propriile interese

Reporter: Cu ce mesaj politic considerați că ar trebui să vină Pro România Mehedinți în fața cetățenilor pentru a fi un partid credibil?

Tănase Stîngă: Fiți “PRO România” numai pentru România!

Reporter: Sunteți foarte cunoscut în rândul severinenilor nu atât ca om de afaceri, cât mai ales ca un mare filantrop, o persoană care a ajutat, total dezinteresat, foarte mulți oamenii, unii dintre ei aflați în situații extrem de dificile. Câte cazuri de astfel de oameni ați ajutat și de ce ați considerat că trebuie să fiți alături de ei în momentele dificile prin care treceau?

Tănase Stîngă: Am ajutat atât cât am putut. Am considerat ca trebuie sa-i ajut și am fost alături, am suferit odată cu ei, deoarece e greu sa treci prin momente dificile și să nu ai bani de operații, bani de tratamente, medicamente și toate cele necesare, deoarece boala ta poate nu e trecută pe biletele Casei de Asigurări. E dureros, foarte dureros.

Reporter: Ce ați simțit în sufletul dvs atunci când ați putut ajuta astfel de oameni în suferință?

Tănase Stîngă: Satisfacție, bucurie, fericire, am simțit ca ma nasc din nou. Dar, mai mult de aceste trăiri ale mele, am simțit împlinirea unei datorii creștinești, a unui semen pentru alți semeni aflați în nevoi și în suferință. “Dăruind vei dobândi”, spunea părintele Nicolae Steinhardt. Este important să fim mult mai atenți cu oamenii de lângă noi, să le înțelegem nevoile și durerile, iar în măsura în care putem să îi ajutăm, să o facem.

Reporter: Ce mesaj ați transmite celor care vă cunosc și vă apreciază odată cu hotărârea dvs de a vă reimplica politic la nivelul județului Mehedinți?

Tănase Stîngă: Le transmit tuturor să fie alături de mine, sa fim toți PRO România și să încercăm să facem ceva, să recuperăm țara și să ne chemăm milioanele de români, plecați peste hotare, acasă. Numai împreuna putem schimba ceva.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *