Senatorul PSD de Mehedinţi, Liviu Mazilu: „ Singura sursă pentru încălzirea Severinului este Fondul de rezervă al Guvernului”

Liviu_Mazilu_senator3Senatorul PSD de Mehedinţi, Liviu Mazilu, a făcut, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva precizări în legătură cu furnizarea agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin în iarna 2017-2018.

Parlamentarul social-democrat a spus, printre altele, că singura variantă de agent termic rămâne şi pentru această iarnă tot Termocentrala Halânga, iar singura sursă bugetără este Fondul de rezervă al Guvernului României.

Totodată, Liviu Mazilu şi-a exprimat convingerea că primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, are, în acest moment soluţia, pentru asigurarea agentului termic. „Din păcate pentru noi, Drobeta Turnu Severin se află în cel de-al treilea an consecutiv în care problema agentului termic dă bătăi de cap. Este clar că singura sursă fezabilă este tot Termocentrala Halânga. Singura necunoscută este suma pe care o va acorda Guvernul. Din ce ştiu eu şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au fost la mai mulţi factori de decizie din: Guvern, prim-ministru, ministrul Energiei, cu care s-a discutat în mai multe etape. De fiecare dată au existat încurajări şi asigurări că Guvernul va susţine acest demers. În acest moment singura sursă pentru încălzirea Severinului este Fondul de rezervă al Guvernului României. Cred că primarul Severinului, Marius Screciu, are în acest moment soluţia de a asigura agentul termic în Drobeta Turnu Severin în iarna care vine”, a declarat Liviu Mazilu.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *