Senatorul Liviu Mazilu: “Prin proiectul Legii uceniciei societăţile care angajează ucenici vor primi 250 euro pe lună şi 300 euro pe lună dacă angajează absolvenţi de şcoli”

Liviu_Mazilu_senatorSenatorul PSD de Mehedinţi, Liviu Mazilu, a organizat o conferinţă de presă la sediul partidului în care a prezentat câteva aspecte legate de activitatea sa parlamentară.

Liviu Mazilu a amintit o declaraţie politică pe care a făcut-o în plenul Senatului şi în care s-a referit la Programul Start-up naţion, un program guvernamental prin care se doreşete susţinerea şi stimularea mediului de afaceri. „Acest program, cu durata de 3 ani, asigură finanţarea 100% nerambursabilă, în valoare de 200.000 lei pentru cele 10. 000 de proiecte ce vor fi selectate anual. Programul reprezintă o imensă oprtunitate pentru toţi acei concetăţeni care, de ani de zile, visează la o afacere bazată pe idei noi, creative, dar care au fost împiedicaţi de lipsa banilor care să le asigure pornirea. Astfel, îmi exprim convingerea că acest program va fi unul de mare succes pentru România, care va avea, la finalul lui, o nouă generaţie de antreprenori, printre care să se numere cât mai mulţi mehedinţeni. Eu sper ca un număr foarte mare de mehedinţeni să depună cât mai multe proiecte prin acest program, deoarece un astfel de program poate aduce plusvaloare, prin dezvoltarea unei afaceri, a declarat senatorul social-democrat.

Liviu Mazilu s-a mai referit şi la un proiect de lege care a fost votat de Senat, aceast urmând să ajungă la Camera Deputaţilor, care este şi cameră decizională. Prin acest proiect de lege se modifică Legea uceniciei, astfel încât societăţile care angajeză ucenici să fie stimulate financiar. „Acest proiect este o iniţiativă a Guvernului. Prin modificarea Legii uceniciei întreprinderile care angajează ucenici vor fi susţinute financiar cu echivalentul a 250 euro pe lună, iar cele care angajează absolvenţi de şcoli pe care să-i formeze din punct de vedere profesional vor primi echivalentul a 300 euro pe lună”, a mai declarat senatorul Liviu Mazilu.

Acesta a spus că banii vor proveni din bugetul asigurărilor sociale de şomaj, dar şi din fonduri europene nerambursabile.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *