Senatorul Ionuţ Sibinescu – surpriza alegerilor parlamentare în judeţul Mehedinţi

SibinescuIonuţ Sibinescu a obţinut mandatul de senator de Mehedinţi la redistribuire. Alegerea sa în funcţia de senator a fost cea mai mare surpriză a alegerilor parlamentare în judeţul Mehedinţi Ionuţ Sibinescu s-a înscris nu cu mult timp în urmă în ALDE Mehedinţi.

După o perioadă de timp în care a activat ca independent, Ionuţ Sibinescu a decis să se implice în politica locală. Spune că a ales ALDE Mehedinţi, deoarece acesta este partidul în care crede că se poate afirma, că-şi poate pune în valoare potenţialul politic acumulat în toţi anii de când face politică în judeţul Mehedinţi.

Înscrierea lui Ionuţ Sibinescu în ALDE Mehedinţi a survenit într-un moment în care această formaţiune politică traversa o perioadă nu tocmai fastă. Insuccesul lamentabil de la alegerile locale din Drobeta Turnu Severin a creat o mare nemulţumire în cadrul celei mai importante organizaţii locale a partidului.

Înscrierea lui Ionuţ Sibinescu în ALDE Mehedinţi a fost un real câştig pentru partid în judeţ atât din punct de vedere politic, cât şi electoral. Cât de mult s-a întărit ALDE Mehedinţi cu Ionuţ Sibinescu s-a văzut la alegerile parlamentare, scrutin la care formaţiunea politică nu doar că şi-a consolidate poziţia de cea de-a treia forţă politică a judeţului, dar a şi obţinut un scor mai mare decât media partidului pe ţară.

Ionuţ Sibinescu a venit cu anvergura unui politician cu experienţă, dar şi cu zestrea celor 3000 de voturi obţinute ca ca şi candidat independent pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi la alegerile locale din vara acestui an. Chiar dacă nu toate aceste voturi s-au contabilizat şi la alegerile parlamentare, susţinerea electorală de care a beneficiat la alegerile locale a contat enorm în votul acordat lui Ionuţ Sibinescu în calitatea sa de candidat ALDE Mehedinţi. Pentru că procente obţinut de ALDE Mehedinţi la alegerile perlamentare, cu mult peste media partidului la nivel naţional, a clasat organizaţia judeţeană pe locul 5 pe ţară.

De asemenea, Ionuţ Sibinescu a fost şi o piesă importantă în angrenajul organizaţiei judeţene, fapt care s-a văzut în urma votului exprimat la scrutinul parlamentar din data de 11 decembrie.

Ionuţ Sibinescu era consilier judeţean în funcţie în momentul în care a decis să candideze pentru un nou mandat. A candidat ca independent, având convingerea că poate să obţină numărul de voturi necesari pentru a-şi păstra mandatul. A desfăşurat o campanie electorală suficient de insistentă, bazându-se îndeosebi pe sprijinul tinerilor şi pe nemulţumirile oamenilor faţă de partidele politice.

În cele din urmă a pierdut, chiar dacă a primit foarte multe voturi pentru un candidat independent, aproximativ 3000, şi a devansat multe partide locale. Şi-a asumat cu toată convingerea candidatura ca independent şi, totodată, riscul care a decurs din această opţiune. Îi mai trebuiau câteva sute de voturi pentru a rămâne în continuare consilier judeţean, însă a pierdut.

Ionuţ Sibinescu s-a afirmat politic în PD Mehedinţi şi a deţinut funcţia de consilier judeţean în mai multe mandate. În anul 2012 a fost ales consilier judeţean pe lista M N MH, însă la puţin timp după alegeri a părăsit PDL Mehedinţi, alăturându-se PSD Mehedinţi.

Eşecul de la scrutinul local, pe care de altfel şi l-a asumat, nu l-a dezarmat pe Ionuţ Sibinescu, un politician tânăr care a crezut permanent în şansa şi în capacitatea sa de a produce o schimbare în politica mehedinţeană. În cele din urmă consecvenţa şi încrederea de care a dat dovadă a avut rezultatele scontate, el fiind ales parlamentar.

Ca senator, Ionuţ Sibinescu îşi poate construi în ALDE Mehedinţi o carieră politică de succes şi poate deveni un parlamentar important al judeţului. 

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *