S-a semnat contractul pentru o lucrare mult-așteptată: Tronsonul Centura Severinului-Cerneţi-Husnicioara-Prunişor

Aladin_CJJJ1

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuţia lucrărilor pentru obiectivul “Reabilitare şi Modernizare a Drumului Judeţean 607 A pe tronsonul Centura Severinului-Cerneţi-Husnicioara-Prunişor.”

Investiţia mult aşteptată de locuitorii din zonă va fi demarată în aproximativ patru luni, după întocmirea proiectului tehnic.

În total se vor moderniza şi reabilita peste 27 de kilometri de drum, iar pe lângă asfaltul propriu-zis se vor amenaja rigole carosabile, ziduri de sprijin, podeţe şi drumuri laterale.

Valoarea totală a contractului este de 34.520.859,92 lei, iar termenul de execuţie este de 30 de luni.

„Modernizarea acestui drum vine la capătul unor eforturi susținute ale echipei Consiliului Județean Mehedinți, pentru a depăși problemele întâmpinate în ultimii patru ani, de când s-a depus cererea de finanțare a proiectului.
Mi-am dorit enorm să pot concretiza această investiţie, mai ales după ce în anul 2016 a avut loc o alunecare de teren care a afectat şi mai mult starea drumului, iar noi am fost nevoiţi să căutăm o variantă ocolitoare pentru a asfalta drumul.
Am refăcut întreaga documentaţie, iar pe lângă banii proveniţi din fondurile europene de cooperare tranfrontalieră România – Bulgaria, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, am aprobat suplimentarea valorii cu o sumă considerabilă de la bugetul județului.
Sunt bucuros să le transmit cetăţenilor celor trei comune: Şimian, Husnicioara şi Prunişor, din localităţile Cerneţi, Valea Copcii, Dedoviţa, Marmanu, Husnicioara, Peri, Prunişor că DJ 607A va fi complet modernizat şi reabilitat.
Din discuțiile purtate cu constructorii, am speranța că lucrările vor demara în primăvara acestui an și am primit promisiunea că se vor derula într-un ritm bun, astfel încât termenul să fie devansat”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *