Ramona Cupă (PMP): „În Severin sunt peste 20. 000 de angajați cu salariul minim. Pentru acești oameni, dar nu numai, costul măștilor ar trebui eliminat”

Ramona_Cupa1Președintele PMP Drobeta Turnu Severin, Ramona Cupă, spune că în contextul introducerii stării de alertă când există obligativitatea purtării măștii de protecție, ar trebui găsite soluții de către autoritățile publice locale pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri mici. Printre aceștia se numără  cei care au salariul minim pe economie și care, în opinia liderului PMP Drobeta Turnu Severin, sunt de peste 20. 000.

Ramona Cupă spune că pentru aceste categorii de oameni ar trebui să li se pună la dispoziție gratuit măști în anumite spații publice.

„Purtarea, obligatorie de astăzi, a măștilor în spațiile publice închise (birouri, magazine, mijloace de transport, biserici, instituții administrative) este o măsură necesară, dar care ne restrânge libertatea.

Cedarea de libertate nu ar trebui să vină la pachet și cu alte constrângeri de natura economică. Un calcul mediu ne arată că unui angajat care merge la muncă, zilnic, i-ar trebui cca 270 lei/lună pentru achiziționarea acestor măsti.

În Severin sunt peste 20 de mii de angajați plătiți cu salariul minim pe economie. Pentru acești oameni (și nu doar pentru ei) costul măștilor este o povară economică suplimentară care ar trebui eliminată.

Eu consider că statul/autoritățile locale ar trebui să achiziționeze măștile pe care să le distribuie în mod gratuit prin farmacii, la intrarea în magazine, instituții, case de bilete pentru transportul de călători etc”, a declarat Ramona Cupă, președinte PMP Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *