Ramona Cupă (PMP): „Din acest an, intrarea la Cetatea Severinului nu va mai fi liberă. Un prim pas ar fi introducerea oficială a cetății în circuitul european”

Ramona_Cupa_PMPPreședintele PMP Drobeta Turnu Severin, Ramona Cupă, trage un semnal de alarmă asupra lipsei unei strategii de dezoltare turistică în municipiu. Plecând de la premisă că din acest an intrarea în Cetatea Medievală a Severinului nu va mai fi liberă, Ramona Cupă spune că o soluție ar fi introducerea oficială a cetății în circuitul european al cetăților medievale. În acest sens ea spune că organizația pe care o conduce lucrează la un prtoiect ce are la bază dezvoltarea turismului în Drobeta Turnu Severin.

„Din acest an, intrarea la Cetatea Severinului nu va mai fi liberă. Monitorizarea pe proiectul cu fonduri europene, prin care a fost reabilitată Cetatea, se încheie. Problema nu este aceea că se va plăti o taxă de intrare, ci absența, în continuare, a unei strategii a autorităților locale privind promovarea acestui vestigiu de excepție. Cetatea Severinului a fost vreme de 400 de ani poarta de intrare de pe Dunăre în Europa Centrală. O istorie legendară care poate fi transformată într-o poveste turistică extrem de atractivă. Un prim pas eficace în această strategie ar fi, în opinia noastră, demersurile pentru introducerea oficială a cetății în circuitul european al cetăților medievale. Organizația noastră lucrează la un proiect privind dezvoltarea turismului în Severin. Avem ce arăta lumii. Trebuie doar să vrem și să știm să o facem”, a declarat Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *