Ramona CUPĂ, locul 1 pe lista PMP pentru CJ MEHEDINȚI: ”Vreau ca toți copiii Mehedințiului să crească sănătoși!”

Ramona_Cupa_Pres_PMP_SeverinSpecialiștii  ne spun că, în lipsa unor măsuri de prevenție și tratament, în câțiva ani peste 500.000 de copii din țara noastră cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani vor suferi de obezitate. La momentul în care citiți aceste rânduri un sfert dintre copiii din grupele de vârstă 7,8 si 9 ani din România sunt supraponderali sau obezi.

Dacă adăugăm la acestea faptul că județul nostru are cea mai crescută prevalență a obezității din România, inclusiv în rândul tinerilor și copiilor avem un mare semnal de alarmă la care trebuie să răspundem urgent.

Ce voi propune în Consiliul Județean dacă voi fi onorată cu votul dumneavastră?

În primul rând trebuie să investim peste tot în județ în terenuri practice de sport care să invite tinerii și copii la mișcare și exercițiu fizic individual sau de echipă. Nu lucruri sofisticate sau scumpe. Sunt soluții decente financiar pentru terenuri de streetbasket sau minifotbal (de exemplu) care pot fi amplasate în zone potrivite în toate localitățile județului.

Asta nu exclude investițiile durabile la bazele sportive din orașele județului care știm că  suferă de ani buni.

În al doilea rând trebuie să conștientizăm, adulți și copii deopotrivă, că trebuie să ne dezvoltăm individual, în familie, în societate un comportament  de consum alimentar sănătos.

În acest sens voi milita, de pe poziția de consilier județean,împreună cu toți colegii mei din PMP, pentru ca toate cheltuielile primăriilor pentru finanțarea promovării sportului, a mișcării fizice și a unui consum alimentar sănătos să fie eligibile.

Trebuie să mobilizăm comunitățile noastre astfel încât copiii noștri să crească armonios fără riscul de a îndura, de la vârste fragede, maladii severe generate de obezitate și sedentarism.

Sunt Ramona Cupă. Votați lista PMP pentru Consiliul Județean Mehedinți! Ne găsiți la poziția 4 pe buletinul de vot!Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *