PSD Mehedinti si Aladin Georgescu pot castiga alegerile locale in judet

Aladin_GeorgescuPentru PSD Mehedinţi alegerile locale din data de 5 iunie constituie un examen electoral foarte important. PSD Mehedinţi porneşte în această competiţie electorală cu prima şansă, deţinând majoritatea primarilor-candidaţi din judeţ cu potenţial de realegere.

Pe de altă parte, PSD Mehedinţi continuă să fie principalul partid politic al judeţului. A contribuit la această situaţie faptul că PSD Mehedinţi a rămas un partid unit, dar şi pentru că a adoptat o strategie electorală corectă. Scrutinul local din acest an se anunţă a fi un examen electoral extrem de dificil pentru PSD Mehedinţi.

Principalul său adversar politic este PNL Mehedinţi. Din acest punct de vedere se anunţă o confruntare electorală extrem de dificilă la capătul căreia PSD Mehedinţi are prima opţiune să câştige acest scrutin în judeţ. Spre deosebire de alegerile trecute, de data aceasta bătălia dintre PSD şi PNL Mehedinţi se dă pentru voturile pe lista de consilieri judeţeni, dat fiind faptul că aceştia vor alege viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean. Cu alte cuvinte, contează foarte mult aportul primarilor şi cel al organizaţiilor politice de partid, forţa acestora. La acest capitol PSD Mehedinţi stă mult mai bine, având cei mai mulţi primari care vor fi realeşi fără probleme.

PSD Mehedinţi este, fără îndoială, cel mai puternic partid politic din judeţ. Această  realitate a fost confirmată atât de evoluţia acestei formaţiuni politice, cât şi de ultimele rezultate electorale. Dovada acestei bune organizări interne o reprezintă faptul că atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale PSD Mehedinţi s-a clasat pe primul loc, obţinând procente electorale net superioare celorlalte partide politice din judeţ. Există şanse reale ca şi la acest scrutin local, PSD Mehedinţi să obţină prima poziţie în urma exprimării votului.

Pentru preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, acest scrutin local constituie o mare provocare politică şi electorală, pentru că, în cazul unei victorii, liderul social-democraţilor mehedinţeni are prima opţiune să-şi păstreze funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, dar şi să-şi construiască o carieră politică de succes. De aceea aceste alegeri reprezintă pentru Aladin Georgescu o mare provocare, dar în acelaşi timp şi asumarea unei mari responsabilităţi politice.

Preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, are marea oportunitate politică de a-şi conduce partidul la o victorie clară, pentru care există posibilităţi reale. Meritul preşedintelui PSD Mehedinţi la acest scrutin local este acela că a avut abilitatea politică necesară de a propune candidaţi credibili şi apreciaţi, dar şi faptul că a consolidat mult partidul în judeţ în perspectiva acestor alegeri.

Cu alte cuvinte, Aladin Georgescu şi-a asumat rolul de lider politic responsabil pentru evoluţia politică a partidului pe care îl conduce, iar alegerile locale din Mehedinţi pot confirma această anvergură politică. Aladin Georgescu poate avea o carieră politică de succes şi în mod sigur vizează o astfel de afirmare politică, iar noul context electoral în care se găseşte este unul extrem de favorabil.

PSD Mehedinţi, în frunte cu Aladin Georgescu, poate rămâne şi după consumarea scrutinului local principala forţă politică a judeţului. Un asemenea succes politic şi electoral i-ar conferi preşedintelui Aladin Georgescu calităţile unui lider politic de perspectivă al judeţului. În acest moment, PSD Mehedinţi şi preşedintele său au o mare şansă politică, pentru ambele existând premise de afirmare în judeţ, în urma exprimării votului din data de 5 iunie.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *