Proiectul „Primul copil” a devenit realitate

Daniel_Cirjan_primul_copilUnul dintre proiectele mele de suflet, „Primul copil”, a devenit realitate !
Astăzi, la sediul Direcției de Asistență Socială, prima mămică din Drobeta Turnu Severin care a născut acum două săptămâni în maternitatea de la Spitalul Județean a intrat în posesia trusoului „Primul copil”.
Primul beneficiar al acestui program este Andrei Ionuț, un băiețel frumos în vârstă de numai 2 săptămâni.
Proiectul a fost propus acum 2 luni alături de consilierii locali liberali, la inițiativa consilierului liberal Magda Dumitrescu.
Programul se aplică mamelor care se află la prima naștere, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin cu cel puțin 1 an de zile înaintea nașterii și care dovedesc faptul că nașterea a avut loc în incinta Blocului Materno-Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.
Mai mult, părinții nou-născutului nu trebuie să figureze cu datorii la bugetul local.
Trusoul „Primul copil” conține: geantă bebeluș, salopetă, pantalon, body, păturică, prosop baie, un bax pampers.
Trusoul „Primul copil” se va acorda în anul 2019 unui număr de aproximativ 200 de persoane, bugetul estimat fiind de 60.000 de lei, finanţarea asigurându-se din bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin.
Având în vedere rată scăzută a natalității, noi considerăm că se impune implicarea autorității locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influențeze creșterea natalității.
De asemenea, cheltuielile în primii ani de viață ai bebelușului sunt foarte mari iar din acest punct de vedere orice ajutor din partea autorității locale pentru părinți este binevenit.

Daniel Cîrjan,
Viceprimar Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *