Proiectul “Fii Voluntar! Fii Activ!” al Asociaţiei de Copii şi Tineret “Alice Voinescu”

Proiect_Alice_VoinescuAsociaţia de Copii şi Tineret “Alice Voinescu” din Drobeta Turnu Severin a derulat, în perioada 04 septembrie 2017 – 27 octombrie2017, proiectul “Fii Voluntar! Fii Activ!”, coordonat de prof. Medana Lorena Veselu. Proiectul a fost finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Mehedinţi în cadrul Concursului Local de Proiecte 2017.

Prin acest proiect Asociaţia de Copii şi Tineret ACTAV şi-a propus să dezvolte acţiuni specifice voluntariatului prin implicarea a 10 tineri voluntari din cadrul asociaţiei şi 15 elevi din 2 unităţi din învăţământul preuniversitar, din care 5 elevi cu cerinţe educaţionale speciale.

Astfel s-au desfăşurat activităţi de voluntariat în care tinerii implicaţi au găsit soluţii de sprijinire şi implicare a elevilor cu CES în acţiuni de protejare a mediului, în activităţi sportive stradale care sa crească nivelul de implicare  a tinerilor în viaţa şcolii şi a comunităţii din care fac parte, devenind astfel cetăţeni activi şi reponsabili.

Scopul proiectului a fost acela de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa comunităţii din care fac parte, prin dezvoltarea activităţilor specifice voluntariatului şi egalităţii de şanse.

Obiectivele proiectului au fost dezvoltarea competenţele de comunicare şi lucru în echipă a celor 25 de tineri, dezvoltarea de activităţi specifice voluntariatului prin implicarea celor 25 de tineri în actiuni de protejare şi ecologizare a mediului înconjurător, dezvoltarea competenţelor civice şi sociale, de comunicare şi interrelaţionare la cei 25 de tineri pe perioada derulării proiectului, diseminarea exemplelor de bună practică.

Activităţile proiectului au fost următoarele: întâlnirea echipei de proiect şi selecţia participantilor, promovarea proiectului, curs de formare având la bază comunicarea şi lucru în echipă, “Fii Voluntar! Fii Activ!” – activitate de voluntariat de ecologizare şi protejare a mediului înconjurător, Flashmob-ul – acţiune de conştientizare, diseminarea şi exploatarea rezultatelor, monitorizare şi evaluare.

Partenerii Proiectul “Fii Voluntar! Fii Activ!” au fost: Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu”  din Drobeta Turnu Severin, reprezentată de prof. Camelia Şodolescu, CJRAE Mehedinţi, reprezentată de prof. Bianca Borugă, şi Asociaţia Sportivă “Dunărea Şimian”, reprezentată de prof. Cosmin Veselu.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *