Profesorul Viorel Piuitu, o nominalizare inspirată ca inspector de Socio-Umane la IȘJ Mehedinți

Viorel_PiuituAflu că profesorul Viorel Piuitu a fost numit în funcția de inspector școlar de Socio-Umane, cu atribuții și pe domeniul Istoriei, la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. Este, în opinia mea, o nominalizare inspirată, pentru că Viorel Piuitu este un profesor bun și apreciat.

De Viorel Piuitu mă leagă o prietenie de peste 13 ani, atunci când ne-am cunoscut în cadrul cercului profesorilor din cadrul Colegiului Național Economic “Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin, acolo unde preda filosofie. De atunci am rămas prieteni și chiar a colaborat la revista mea pe probleme de cultură. Am vorbit de nenumărate ori, abordând probleme filosofice și morale, eu, novice în materie, având puține cunoștințe din unele cărți din domeniu citite, el cu o experiență mult mai mare în această disciplină.

Viorel Piuitu face parte din acea categorie de dascăli mehedințeni care știu carte și care afișează o anumită eleganță a bunului-simț, a modestiei și respectului pentru profesia sa. A obținut la 31 de ani  un doctorat în filozofie cu o teză despre „Filosofia juridică a lui Mircea Djuvara”, cea de-a doua ediție a cărții fiind publicată cu o prefață scrisă de reputatul și regretatul istoric, Neagu Djuvara. Mi-a oferit această carte cu autograf, ca de altfel și altele, pentru că Viorel Piuitu a mai scris și publicat alte cărți.

În ceea ce privește nominalizarea sa pe această funcție, nu este ceva nou, pentru că Viorel Piuitu a mai fost de-a lungul anilor inspector școlar. Din acest punct de vedere, știe foarte bine ce presupune activitatea de inspector școlar.

Ca prieten, i-aș sugera să se aplece mai mult asupra performanțelor școlare, cu atât mai mult cu cât în domeniul său de activitate Severinul are și un precedent: în anul 2018 Iulia Mitrache, atunci elevă a Colegiului Național “Gheorghe Țițeica”, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Filosofie și Mențiune la Olimpiada Internațională de Filosofie, care s-a desfăşurat la Bar, în Muntenegru.

Pe de altă parte, și din această calitate publică, i-aș sugera să se implice mai mult în viața comunității, pentru că e nevoie ca oamenii de cultura, cu atât mai mult că sunt și profesori, să-și aducă o contribuție la dezvoltarea culturală a Severinului și implicit a județului Mehedinți prin ideile cu care vin și activitățile pe care le desfășoară sau organizează.

Mult succes în noua calitate, Viorel Piuitu!

P.S. Poza este mai veche, făcută în urmă cu mai mulți ani, dar este Viorel Piuitu!

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *