Primarul Marius Screciu si provocarile inceputului de mandat

marius-screciuDe când a devenit primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi-a luat în serios mandatul, pe care de altfel şi la început foarte bine. Dacă la început părea să existe o ostilitate în Consiliul Local, dată fiind modalitatea de alegere a noilor viceprimari, în şedinţele care s-au ţinut până acum în noua legislatura s-a observat că nu există animozităţi între primar, cei doi viceprimari şi majoritatea existentă, toţi aleşii locali făcând front comun atunci când au fost puse în discuţie chestiuni importante care privesc comunitatea locală.

În calitatea sa de primar, Marius Screciu lasă impresia convingătoare că şi-a luat în serios rolul de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, implicându-se cu multă abnegaţie în problemele oraşului. În foarte scurta perioadă de când îşi exercită atribuţiile de primar, Marius Screciu a luat câteva măsuri benefice şi salutare care privesc problemele oraşului.

De asemenea, în scurta perioadă de când deţine funcţia de primar, Marius Screciu a primit foarte mulţi locuitori ai municipiului în audienţe, încercând să le rezolve problemele cu care se confruntă. De altfel, primarul Marius Screciu arată că este preocupat în cel mai înalt grad de problemele cu care se confruntă cetăţenii oraşului şi se apleacă cu maximă seriozitate asupra nevoilor acestora. Acesta este şi motivul pentru care aproape zilnic discută cu cetăţenii oraşului la cabinetul său pentru găsi soluţii de rezolvare a problemelor lor.

Prioritatea oraşului este însă asigurarea agentului termic în iarna 2016-2017. Ca primar ales, Marius Screciu trebuie să facă toate demersurile necesare pentru a rezolva această problemă stringentă pentru municipiu şi locuitorii săi.

Cu siguranţă, Marius Screciu va face tot ce poate ca, împreună cu ceilalţi decidenţi politici din administraţia publică judeţeană şi locală, să soluţioneze această problemă importantă a municipiului. Primarul Marius Screciu are o mare şansă să demonstreze că este un ales responsabil şi în slujba comunităţii locale, împlicit a cetăţenilor săi, în măsura în care reuşeşte să rezolve multe din problemele actuale ale municipiului. Cu atât mai mult cu cât are capacitatea administrativă şi viziunea necesară pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru municipiul Drobeta Turnu Severin şi locuitorii săi, cei care în urmă cu doar 3 luni de zile l-au ales prin vot primar.

Marius Screciu a manifestat în permanenţă un interes deosebit pentru comunitatea locală, chiar din perioada în care era simplu consilier local, implicându-se cu suficientă responsabilitate pe linie administrativă. El are o experienţă în acest sens, deoarece a deţinut în mai multe mandate funcţia de consilier municipal severinen.

Din momentul în care a fost ales primar primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru Marius Screciu responsabilitate administrativă este mult mai mare, având posibilitatea să demonstreze că are capacitatea de a reolva problemele locuitorilor şi a implementa proiecte viabile pentru municipalitate, că doreşte să aducă acea schimbare benefică pentru comunitatea locală şi cetăţenii săi printr-o nouă viziune şi un nou program administrativ care să contribuie la dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin. Este în primul rând o datorie de ales local responsabil, dar, în acelaşi timp, şi una de politician matur, cu experienţă.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, are o reală oportunitate de a demonstra că este un edil capabil, care îşi asumă  pe deplin şi eficient acest rol. Totodată, statutul său de primar constituie şi o mare provocare, deoarece poate arăta că are capacitatea de a administra beneficic şi cu rezultate notabile municipiul Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *