Primarul Marius Screciu: „Oferim severinenilor acces gratuit la servicii de consultanță juridică”

Screciu_consultatii_juridicePrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, declară că s-a reușit implementarea unui proiect prin care severinenii beneficiază de asistență juridică gratuită. În opinia sa, aceasta era o problemă ridicată de către locuitorii orașului, în primul rând de la persoanele fără posibilități financiare.

„După sute de ore de audiențe, am constatat că una dintre cele mai mari probleme ridicate de severineni o reprezintă lipsa unui ajutor juridic specializat, pe diverse probleme pe care aceștia le întâmpină.

Persoane fără posibilități materiale, aflate în dificultate, îmi solicitau ajutorul, neavând posibilitatea să își angajeze un avocat și, nu de puține ori, pierdeau cu dreptatea în mână.

De astăzi, am reușit ca prin accesarea fondurilor europene, să le oferim acces gratuit la servicii de consultanță juridică, pentru o perioadă de cel puțin doi ani.

Astfel, severinenii care au nevoie de sfaturi juridice se pot adresa Centrului de consiliere juridică operațională, înființat pe strada Avram Iancu nr. 9, bl. C1, sc. 1, din municipiu.

Serviciile de consultanță sunt oferite prin intermediul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în valoare de 2.182,884,00 lei, din care cota de co-finanțare este de numai 2%.

Consultațiile se vor desfășura pe bază de programare, la telefon: 0732.979.900”, a declarat Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *