Primarul Marius Screciu, la un an de mandat

marius-screciuÎn urmă cu un an de zile, la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, Marius Screciu, candidatul Alianţei PSD+UNPR Mehedinţi, a câştigat funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Competiţia a fost una foarte strânsă, însă în cele din urmă Marius Screciu a câştigat în faţa principalului său contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan, la o diferenţă de puţin peste 1000 de voturi. Mai exact, Marius Screciu a obţinut un număr de 13 478 de voturi, în vreme ce candidatul clasat pe locul doi, Daniel Cîrjan, 12 440 voturi.

În perioada de exact un an de zile de când îşi exercită mandatul, Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a demonstrat abilităţi administrative, încercând să rezolve probleme stringente ale municipiului.

Marius Screciu a fost ales într-un moment când oraşul se confrunta cu o problemă majoră. Perspective incertă a furnizării agentului agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin în iarna trecută a fost prima şi cea mai importantă dintre sarcinile proaspătului primar ales. Dată fiind situaţia extrem de dificilă a RAAN, în condiţiile în care noua centrală termică nu era finalizată, problema agentului termic a creat mari probleme administraţiei publice locale. Întregul efort al noului primar s-a concentrate exclusiv pe găsirea unei soluţii imediate pentru încălzirea oraşului. Marius Screciu, în calitatea lui de primar, s-a implicat cu maximă resposabilitate şi a avut un rol hotărâtor, făcând toate demersurile pe linie administrativă pentru ca severinenii să nu tremure de frig.

Dacă în această iarnă s-a reuşit găsirea unei soluţii de moment, pentru anul 2017 trebuie rezolvată definitiv această problemă, astfel încât iarna care vine să nu mai stea sub semnul incertitudinii.

Un alt aspect al activităţii administrative desfăşurată de Marius Screciu în ultimul an a fost acela al reabilitării unor artere importante ale municipiului, precum Splai Mihai Viteazul. Pe lângă necesitatea reabilitării acestor artere, noutatea o constituie faptul că la efectuarea lucrărilor de asfaltare se realizează şi racordarea la reţeaua de gaze naturale. În felul acesta locuitorii din zonele respective pot beneficia de facilităţile oferite de alimentarea cu gaze naturale.

Un alt aspect important pe care primarul Marius Screciu l-a avut în vedere pe parcursurul primului an de mandat a fost dezvoltarea culturală a oraşului. Municipiului Drobeta Turnu Severin are un mare potenţial cultural, care, dacă este valorificat, va dezvolta foarte mult oraşul, inclusiv din punct de vedere economic. Reabilitarea Palatului Cultural “Theodor Costescu” şi a Cetăţii Medievale a Severinului oferă suficiente oportunităţi culturale cu un impact major asupra dezvoltării municipiului Drobeta Turnu Severin. O primă materializare s-a produs anul trecut, când a fost înfiinţat Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului, un eveniment cultural care se doreşte a fi unul de anvergură naţională, însă au existat şi alte evenimente la fel de importante. Practic, în ultimul an Drobeta Turnu Severin a devenit un important oraş cultural, prin desfăşurarea mai multor evenimente culturale de anvergură naţională şi locală, manifestări la care primarul Marius Screciu nu doar că a participat, dar le-a şi sprijinit cu toată forţa.

În concluzie, primul an de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru Marius Screciu a fost unul fast. Însă mai important decât acest aspect este faptul că Marius Screciu şi-a asumat pe deplin calitatea de primar, dovedindu-se un edil implicat, responsabil şi cu iniţiativă, un ales local care îşi cunoaşte foarte bine atribuţiile şi care este permanent interesat de dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin, unde încearcă şi reuşeşte să găsească soluţii la probleme punctuale.

Totodată, primarul Marius Screciu este într-un contact permanent şi cu locuitorii municipiului care vin în audienţă. De la preluarea funcţie de primar, Marius Screciu a stat de vorbă cu foarte mulţi locuitori ai oraşului la cabinetul său fie pentru a-i ajuta în problemele cu care aceştia se confruntă personal, fie a prelua de la aceştia propuneri şi sugestii care privesc aspecte ale anumitor zone ale oraşului.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *