Primarul Marius Screciu: „Extinderea reţelei de gaze devine o problemă stringentă în Severin din cauza Mehedinţi Gaz. Dorim ca Primăria să preia această investiţie”

marius-screciuPrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat astăzi, 18 iunie 2018, în cadrul unei conferinţe de presă că problema racordării cu gaze a Severinului devine una extrem de stringentă, întrucât Mehedinţi Gaz, firma care trebuie să realizeze această investiţie nu îşi respectă  planul. În aceste condiţii, Marius Screciu a declarat că a demarat demersurile pentru înştinţarea autorităţilor statului şi rezilierea contractului cu Mehedinţi Gaz.

„Extinderea reţelei de gaze devine o problemă stringentă, deoarece reprezentanţii Mehedinţi Gaz, firma italiană care trebuie să realizeze axceastă investiţie, nu îşi respectă planul pe care şi l-a propus pentru Drobeta Turnu Severin. Dacă anul trecut au mai extins ceva, anul acesta nu au realizat nici măcar 1 metru de săpătură. S-a schimbat managementul la ei şi nu s-a schimbat în bine. Întâmpinăm din ce în ce mai multe piedici. Din acest motiv, dacă până acum am căutat soluţii, din acest moment am început demararea procedurii de înştinţare a instituţiilor abilitate. Contractul este între această firmă şi Ministerul Energiei. Noi sperăm că ne va ajuta şi noua lege, prin care contractul de la Ministerul Energiei să treacă la Primărie. Sunt zeci, sute de oameni care au făcut cereri de racordare la reţeaua de gaze. Oamenii îşi doresc gaze, dar nu găsim înţelegere. Primăria şi-ar dori preluarea gazelor. Dacă ei nu au bani, să se dea la o parte, pentru că avem şi problema cu încălzirea oraşului. De aceea facem demersurile necesare să reziliem contractul cu Mehedinţi Gaz”, a declarat Marius Screciu.

Primarul Severinului a mai adăugat că în fiecare zi semnează autorizaţii de racordare la reţeaua de gaze.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *