Primarul ales al Severinului, Marius Screciu – profil politic si administrativ

marius_screciu

Marius Screciu, candidatul PSD Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, a câştigat scrutinul local, fiind ales în funcţia de primar pentru următorii 4 ani. Competiţia a fost una foarte strânsă, însă în cele din urmă Marius Screciu a câştigat în faţa principalului său contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan, la o diferenţă de aproximativ 1000 de voturi.

Marius Screciu pornea favorit în această competiţie electorală, fiind un candidat mult mai redutabil şi cu mai multă susţinere electorală la nivelul alegătorilor din municipiu. Marius Screciu a desfăşurat o campanie electorală impecabilă, fiind prezent permanent printre cetăţenii municipiului. A beneficiat şi de susţinerea primarului Constantin Gherghe, care l-a susţinut pe toată perioada campaniei electorale. Totuşi meritul pentru această victorie îi aparţine exclusiv lui Marius Screciu, un politician care a crezut în şansa sa, în posibilităţile sale şi în puterea sa de convingere.

Este fără îndoială o victorie importantă pentru Marius Screciu, iar, cum, din postura de primar ales, având toată legitimitatea conferită de votul cetăţenilor, poate să demonstreze că era cea mai potrivită persoană pentru a deţine cea mai importantă funcţie a administraţiei publice severinene.

Marius Screciu a câştigat funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin din cea de-a doua încercare, el candidând şi la alegerile locale din urmă cu 4 ani, din partea USL Drobeta Turnu Severin. Atunci severinenii l-au votat pe Constantin Gherghe, cel care acum l-a sprijinit pe Marius Screciu în competiţia locale.

Un lider politic incontestabil

Ca politician, Marius Screciu s-a identificat cu PSD Drobeta Turnu Severin, cea mai puternică organizaţie politică locală din judeţ, pe care o conduce de foarte mulţi ani şi în fruntea căreia a avut rezultate electorale notabile.

Liderul PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, este, fără îndoială, un politician local care a crescut mult în ultimii ani. Experienţa sa politică acumulată în fruntea social-democraţilor severineni i-a configurat un profil politic aparte, de politician care îşi cunoaşte foarte bine rolul pe care şi l-a asumat.

El face parte din acea categorie a politicienilor care vor să schimbe ceva atât în politică, dar şi în administraţia publică. În toată perioada de când conduce destinele social-democraţilor severineni, Marius Screciu s-a implicat cu suficentă energie şi devotament în activitatea de partid. A trecut şi prin momente grele, dar n-a dezarmat. Pentru că dacă organizaţia pe care o conduce a avut succese la ultimele alegeri, această performanţă electorală i se datorează în cea mai mare parte.

Ultimele competiţii electorale au demonstrat că PSD Drobeta Turnu Severin este cea mai eficientă organizaţie politică locală. La scrutinul europarlamentar din anul 2014 PSD Drobeta Turnu Severin, în frunte cu Marius Screciu, a obţinut cât toate celelalte partide la un loc, respectiv 42,26%. De asemenea, în toamna aceluiaşi ani, la alegerile prezidenţiale, PSD Drobeta Turnu Severin a scos cel mai mare scor din municipiu. Şi acum, la scrutinul local din data de 5 iunie, PSD Drobeta Turnu Severin s-a clasat pe primul loc la numărul de voturi obţinute, câştigând, totodată, funcţia de primar şi cei mai mulţi consilieri locali. Într-un fel era de aştepta un astfel de rezultat în condiţiile în care PSD Severin a demonstrat la toate alegerile din ultimii ani, indiferent de tipul lor, că poate obţine cel mai mare număr de voturi.

Meritul preşedintelui Marius Screciu a fost acela că a ştiut să păstreze organizaţia social-democrată severineană unită, să aducă tot mai mulţi membri şi să se facă un lider apreciat, ascultat şi respectat.

Marius Screciu are o anumită modestie politică, atitudine care i-a fost benefică, iar în felul acesta a reuşit să-şi păstreze statutul de lider incontestabil al PSD Drobeta Turnu Severin. A iniţiat şi o serie de acţiuni politice, unele dintre ele cu caracter umanitar, dar a şi demonstrat o implicare pe măsură în activitatea organizatorică a partidului. Toate aceste contribuţii ale sale l-au făcut un politician simpatizat atât de colegii săi de partid, dar şi de o categorie a simplilor cetăţeni, care au văzut în el un politician serios, dornic să facă ceva.

În ultimii ani fie din postura de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, fie din cea de simplu consilier local, Marius Screciu a manifestat un interes deosebit pentru comunitatea locală, implicându-se cu suficientă responsabilitate pe linie administrativă.

A iniţiat şi susţinut multe proiecte de interes local. De altfel, Domnia Sa are o experienţă în acest sens, deoarece a deţinut în mai multe mandate funcţia de consilier municipal severinen, fiind şi liderul consilierilor locali social-democraţi, poziţie din care s-a dovedit un edil activ, chiar şi din postura de reprezentant al unui partid de opoziţie.

Acum, când a câştigat funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu are posibilitatea nu doar de a demonstra că merita să fie votat de severineni, ci şi că doreşte să aducă acea schimbare benefică pentru comunitatea locală, printr-o nouă viziune şi un nou program administrativ care să contribuie la dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin. Este în primul rând o datorie de ales local responsabil, dar, în acelaşi timp, şi una de politician matur, cu experienţă.

Noul primar ales al municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, are o reală oportunitate de a dovedi că este un edil capabil, care îşi asumă  pe deplin şi eficient acest rol. Totodată, statutul său de primar constituie şi o mare provocare, pentru că de rezultatele obţinute ca primar pe linia administraţiei publice locale depinde continuarea unei cariere publice şi politice de succes.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *