Politicianul din Mehedinţi care a deţinut cele mai diverse funcţii publice: prefect, subprefect, senator, deputat, preşedinte CJ

Marius_Balu_PDLMarius Bălu a fost cu siguranţă cel mai norocos politician mehedinţean de după 1989, fiind singurul politician din judeţ care a deţinut cele mai diverse funcţii publice, alese sau numite. Marius Bălu a fost pe rând: prefect, subprefect, preşedinte al Consiliului Judeţean Mhedinţi, deputat, senator.

Lansarea lui Marius Bălu în posturi importante ale administraţiei publice centrale şi locale s-a produs imediat după ce Alianţa D.A. (formată din PNL şi PD) a intrat la guvernare în urma alegerilor din 2004.

La scurt timp după instalarea guvernului Alianţei D.A., Marius Bălu a fost numit secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale, unde a stat până în 2006. Plecat din administraţia centrală, el a revenit în judeţul său unde a fost numit prefect al judeţului, iar după ieşirea PD de la guvernare a fost retrogradat în funcţia de subprefect. Nici aici nu a stat prea mult, deoarece a fost propulasat în funcţa de deputat de Mehedinţi, post lăsat vacant în urma numirii deputatului Mihai Stănişoară în funcţia de consilier prezidenţial în anul 2007.

La alegerile locale din anul 2008 a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi din partea PDL Mehedinţi, la primul vot uninominal pentru acestă funcţie. A stat în această funcţie până la alegerile locale din anul 2012, scrutin la care în locul său a candidat pentru această funcţie Mihai Stănişoară, fostul lider al PD Mehedinţi.

La alegerile parlamentare din toamna anului 2012 Marius Bălu a fost ales senator de Mehedinţi la redistribuire pe Colegiul I Senat din Mehedinţi din partea ARD Mehedinţi. La finele mandatului de senator, Marius Bălu a candidat din nou pentru funcţia de senator, la alegerile parlamentare din anul 2016, de această dată din partea PNL Mehedinţi, partid din care face parte ca urmare a fuziunii cu PDL, însă a ratat posibilitatea de a-şi păstra mandatul de senator.

În prezent Marius Bălu lucrează în cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *