Performanţă admirabilă la un liceu din Severin. 32 din 36 de elevi ai unei clase au luat note între 9 şi 10 la limba română la Bacalaureat

cntiteicaO performanţă admirabilă şi rară în zilele noastre s-a întâmplat la un liceu din Drobeta Turnu Severin la examenul de Bacalaureat din acest an. Este vorba de Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica”, cea mai bună unitate de învăţământ din judeţ, unde toţi elevii clasei a XII-a B au obţinut la limba şi literatura română note de la 8 în sus. Astfel, din cei 36 de elevi, 32 au obţinut note peste 9, dintre care 5 note de 10, iar ceilalţi note între 8 şi 9.

Magelona_Petrescu“În spatele acestor rezultate stau 4 ani de muncă permanentă, de exigenţă maximă, de tenacitate şi, în multe cazuri, de seriozitate din partea lor. Alteori, doar de a-i forţa să-şi forţeze limitele, a-i obligă să-şi vadă interesul, de a-i determina, cu toate blestemele la adresa celui care nu-i dă pace, să fie serios. Cu ei e mai greu, dar, la sfârşit, înţeleg că, fără muncă, seriozitate şi sacrificiu, nu vor obţine ceva durabil şi benefic lor. Nu bani, nici celebritate peste noapte, ci educaţie, instrucţie şi respect al valorilor. Şi, mai ales, instrumentele necesare pregătirii lor viitoare, în orice domeniu ar profesa. Nu îi învăţ doar pentru examenul X, ci pentru viaţă, în general. Bacalaureatul e doar o treaptă obligatorie şi necesară, dar… o treaptă a devenirii lor. Zilele acestea au priceput toţi demersul meu. Au privit dincolo de profesoara exigentă şi au văzut omul ce îi respectă, dar îşi respectă şi meseria şi misia. Mi-au mulţumit şi au recunoscut că acesta este drumul spre satisfacţia reală. Aceasta a fost adevărata satisfacţie a mea! Nu numai notele, ci lecţia pe care cred că şi-au însuşit-o bine. Cuvintele lor, privirile şi chiar lacrimile de bucurie m-au impresionat…  Sunt motive pentru a merge mai departe, cu toate impedimentele. E greu cu generaţia asta, dar şi frumos… O provocare! Altceva, ce pot zice? Misiune îndeplinită! Încă una… câte una în fiecare an! De acum, să zboare lin şi să-şi împlinească visurile! Cuibul e gol pentru următoarea generaţie…”, a declarat Magelona Petrescu, profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *