Noua conducere politica a Consiliului Judetean Mehedinti

Conducerea_CJ_MehedintiLa sfârşitul săptămânii trecute a avut loc constituirea noului Consiliul Judeţean Mehedinţi. Cum era de aşteptat, nu a existat nicio surpriză. Se ştia dinainte cine vor fi persoanele din conducere CJ Mehedinţi, iar votarea lor a decurs normal, aşa cum se stabilise. Aladin Georgescu va rămâne în continuare preşedintele CJ Mehedinţi, iar Liviu Mazilu îşi va păstra funcţia de vicepreşedinte. Celălalt vicepreşedinte este Renata Nanciu, aleasă consilier judeţean pe lista ALDE Mehedinţi. PSD Mehedinţi, alături de cei doi consilieri judeţeni ai ALDE, deţin majoritatea confortabilă în CJ Mehedinţi. De altfel, PNL Mehedinţi, prin vocea preşedintelui său, Virgil Popescu nu a propus niciun candidat pentru nicio funcţie de conducere a CJ Mehedinţi.

Aladin Georgescu, vechiul şi noul preşedinte al CJ Mehedinţi

Aladin Georgescu îşi păstrează funcţie de preşedinte al CJ Mehedinţi şi după alegerile locale din acest an. După un alt pesedist, Constantin Sârbulescu, care a deţinut timp de 3 mandate consecutive această funcţie, Aladin Georgescu este politicianul care reuşeşte să obţină încrederea colegilor săi pentru a-şi continua mandatul. Meritul preşedintelui Aladin Georgescu este acela că, în fruntea PSD Mehedinţi, a obţinut cel mai mare scor electoral din toată istoria acestui partid. Aladin Georgescu este, într-adevăr, un politician redutabil care şi-a condus partidul la o victorie categorică. A format o echipă puternică, a ţinut partidul unit, dar mai ales a fost acceptat şi înţeles de primarii din judeţ pe care i-a ajutat, în calitatea sa de preşedinte al CJ Mehedinţi, să facă ceva în comunităţile lor. Rodul acestei foarte bune colaborări şi încrederi a fost decisiv în orientarea voturilor pentru lista de consilieri judeţeni a PSD Mehedinţi la recentele alegeri locale, pentru că votul masiv obţinut de PSD Mehedinţi a fost în teritoriu. De asemenea o contribuţie decisivă pe care a avut-o Aladin Georgescu a fost cea care priveşte organizarea. PSD Mehedinţi este un partid foarte bine organizat, iar aceasta realitate a contat, de asemenea, foarte mult în rezultaatul votului. După ce a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu a mulţumit mehedinţenilor care au avut încredere în PSD, spunând că a desfăşurat o campanie bazată pe responsabilitate şi bun-simţ. Totodată, Aladin Georgescu a declarat că va fi în slujba tuturor mehedinţenilor, indiferent cu ce partid au votat, că se va angaja să continuie proiectele din mandatul trecut şi va sprinjini orice propuneri care privesc dezvoltarea judeţului fie că acestea vor veni din partea partidului său, fie din partea opoziţiei.

Liviu Mazilu îşi continuă mandatul în conducerea CJ Mehedinţi

Liviu Mazilu este primul politician al judeţului de după anul 2000 care îşi păstrează mandatul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi după un scrutin local. De atunci, cu fiecare alegeri, niciun consilier judeţean nu a fost reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi. Promovarea lui Liviu Mazilu în funcţia de secretar general al PSD Mehedinţi în vara anului trecut a fost, fără îndoială, un câştig pentru acest partid. Experienţa politică şi electorală a lui Liviu Mazilu acumulată în toţi anii de când activează în politica mehedinţeană a fost un avantaj. Însă mai importantă este capacitatea organizatorică pe care Liviu Mazilu o are, caracteristică recunoscută şi de dversarii săi politici. Ceea ce este definitoriu ca politician la Liviu Mazilu o reprezintă puterea sa de a o lua de la capăt în politică. Nu există în politica locală un om care să aibă curajul în orice situaţie s-o ia de la capăt precum Liviu Mazilu. Au fost mulţi politicieni care au  ocupat, de-a lungul anilor, funcţii publice importante, administrative sau parlamentare. După ce au pierdut aceste demnităţi, nu au mai fost personalităţi politice, dispărând practic din prim-planul vieţii politice locale. Liviu Mazilu, în schimb, a avut această dorinţă şi fermitate de a lua de la început, de a crede în şansa sa politică. Opţiune pentru PSD Mehedinţi s-a dovedit în cele din urmă o alegere inspirată. Şi după scrutinul local din acest an, Liviu Mazilu rămâne un politician important al judeţului prin cele două funcţii deţinute: cea de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi şi cea de secretar general al PSD Mehedinţi.

Renata Nanciu, numele nou din conducerea CJ Mehedinţi

Celălalt vicepreşedinte al CJ Mehedinţi este Renata Nanciu, aleasă consilier judeţean pe lista ALDE Mehedinţi. Deşi a obţinut doar 2 consilieri judeţeni, ALDE Mehedinţi şi-a adjudecat o funcţie în conducerea CJ Mehedinţi. A fost posibil acest lucru în virtutea unui protocol. Alianţa PSD+UNPR Mehedinţi câştigase la alegerile locale majoritatea consilierilor judeţeni şi putea alege din rândul propriilor consilieri întreaga conducere a CJ Mehedinţi, însă au decis să respecte protocolul şi să ofere un post de vicepreşedinte ALDE Mehedinţi. Renata Nanciu va deţine pentru prima dată o funcţie în conducerea administraţiei publice judeţene şi este cea de-a doua femeie vicepreşedinte al CJ Mehedinţi după Adriana Bădănoiu, ambele foste colege în PNL Mehedinţi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *