Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO: “Mirosul de mămăligă cu lapte și stelele căzătoare din Mehedinți sunt imaginea copilăriei mele”

Sursa foto: Pagina Facebook Mircea Geoana

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a povestit că cea mai frumoasă amintire a copilăriei sale s-a petrecut într-un sat de munte din Mehedinți, unde mirosul de mămăligă cu lapte și stelele căzătoare au fost imaginea care i-a impresionat acea vârstă…

În cadrul emisiunii “La cină”, moderată de jurnalista Ionela Năstase, amintindu-și de perioada copilăriei, Mircea Geoană a declarat că vacanțele și le petrecea în Oltenia, părinții săi fiind din Craiova, însă cea mai frumoasă amintire a copilăriei rămâne cea petrecută undeva într-un sat de munte din Mehedinți.

“Amintirea cea mai frumoasă a copilăriei mele a fost undeva în Mehedinți. Soțul sorei mamei era doctor, Iosif Ciobanu, a fost adoptat de o familie din Mehedinți, copil orfan, de război, a făcut și liceul militar, medic. Și mi-aduc aminte – și asta este pentru mine imaginea și mirosul vacanței mele – mergeam la munte la Mehedinți, în august. Erau case de țărani încă necooperativizați, aveau gospodărie, aveau cai, și pentru mine mămăliga tăiată cu sfoara și laptele – eu totuși copil de la oraș – pentru mine era impresionant. Și mergeam noaptea, în august, și ne uitam cum cădeau stelele de pe cer, erau stele căzătoare în august. Pentru mine mirosul de mămăligă cu lapte și stelele căzătoare sunt mirosul și imaginea copilăriei”, a declarat Mircea Geoană, rememorând perioada copilăriei.

Mircea Popescu