Mircea Dinescu despre Aladin Georgescu: “În niciun judeţ din ţară, în afara Mehedinţiului, preşedintele CJ nu vine la poezie”

Festival_litLa Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului European de Literatură “Sensul Iubirii”,  eveniment cultural organizat de de către Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Societatea Scriitorilor Danubieni, sub egida Consiliului Judeţean Mehedinţi. A fost un adevărat regal cultural, la acest eveniment participând scriitori importanţi din judeţ, din ţară, dar şi din Serbia.

Festivalul European de Literatură “Sensul Iubirii” a fost înfiinţat de către scriitoare Ileana Roman, devenind unul de tradiţie şi care se bucură de o mare apreciere cu fiecare ediţie. De fapt, este singurul festival de acest din judeţ. La ediţia din acest an, învitat special a fost poetul Mircea Dinescu, care şi-a lansat volumul de versuri “Colierul din bomboane de colivă”. Tot în cadrul festivalului a avut loc lansarea volumului de poezii al scriitorului sârb Haji Aca Kozokic, volum publicat cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi, prin intermediul Centrului Cultural ” Nichita Stănescu”.

“Mă bucur că ne întâlnim la cea de-a de-a XIX ediţie a acestui festival, care a devenit unul internaţional, pentru că, în ultimii ani, am avut invitaţi din mai multe ţări, perecum Serbia, Austria, Spania, oameni de foarte bună calitate, scriitori remarcabili. Alături de noi în acest demers a fost în permanenţă conducerea CJ Mehedinţi. În mulţumesc personal domnului Aladin Georgescu pentru implicare şi sprijin”, a declarat Emilia Hihăilescu, managerul Centrului Cultural “Nichita Stănescu”.

În cadrul Festivalului au fost premiaţi mai mulţi scriitori care şi-au lansat operele, premiile fiind înmânate de preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu. “Mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie şi, totodată, îi felicit pentru organizarea acestui eveniment cultural, acest festival fiind un bun prilej de a strânge laolaltă oameni iubitori de cultură atât din judeţul nostru, cât şi din ţară, ori din afara graniţelor acesteia, ceea ce este un fapt apreciabil. Cultura este una dintre pârghiile proceselor de coeziune şi dezvoltare la nivelul fiecărei comunităţi, este un element prin intermediul căruia putem reflecta asupra convenţiilor sociale şi le putem transforma, de aceea încurajez şi susțin toate evenimentele culturale care au loc la nivelul fiecărei instituţii mehedinţene”, a declarat Aladin Georgescu preşedintele CJ Mehedinţi.

La rândul său, poetul Mircea Dinescu a fost plăcut impresionat de organizarea festivalului şi de atmosfera culturală din judeţul nostru. Dinescu a avut şi cuvinte de apreciere la adresa preşedintelui CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, prezent la eveniment, spunând, printer altele: “În niciun judeţ din ţară, în afara Mehedinţiului, preşedintele CJ nu vine la poezie”.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *