Mihai Stănişoară și-a încheiat cariera politică definitiv și irevocabil. O revenire a sa în politica mehedințeană este o copilărie

Mihai_StanisoaraS-a vehiculat în spațiul public on-line posibilitatea ca Mihai Stănișoară să revină în politică mehedințeana, poate nu atât personal, cât prin anumiți oamneni, pe care i-ar infiltra prin anumite partide. Este o mare tâmpenie și o copilărie ca cineva să creadă așa ceva. Mihai Stănișoară și-a a încheiat cariera politică definitiv și irevocabil.

Mihai Stănişoară a fost cel mai important politician mehedinţean de la Revoluție până în prezent, pentru că a deţinut cele mai importante poziţii: ministru al Apărării Naţionale, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională şi lider de grup parlamentar, deputat în 3 legislaturi și senator într-o legislatură.

Mihai Stănișoară a fost singurul politician mehedințean care a întâmpinat pe aeroporot un președinte al Statelor Unite ale Americii, respectiv președintele George W. Bush, și care a participat ca actor politic important la cel mai mare eveniment politic al României postdecembriste în calitate de ministru al Apărării Naționale, Summitul NATO de la București din anul 2008.

După alegerile parlamentare din anul 2012, scrutin la care a reușit totuși să obțină mandatul de deputat de Mehedinți la redistribuire, pentru Mihai Stănișoară a început declinul politic, după ce a demisionat din PDL și s-a înscris în PNL. Aceasta nu a fost o gafă mare, în condițiile în care cele două partide au fuzionat. Problema lui Mihai Stănișoară a fost aceea că nu a stat prea mult timp în PNL, optând în cele din urmă pentru ALDE. Acesta a fost de alfel și ultimul partid în care a activat. În luna martie a anului 2015, Mihai Stănișoară s-a retras din viața politică și a demisionat din Parlament.

Nu știu dacă a regretat acest gest, însă rămân la părerea la părerea că Mihai Stănișoară, cel puțin așa cum a arătat evoluția sa politică din ultimii ani, a urmărit un interes de putere.

Sunt convins că dacă Victor Ponta ar fi ieșit președintele României la alegerile din anul 2014, Mihai Stănișoară nu s-ar fi retras din politică.

De asemenea, nu am înțeles de ce un om cu atâta experiență politică, precum Mihai Stănișoară, a ales să părăsească PDL, partidul său de suflet, știind că aproape toți colegii lui din conducerea acestui partid, în frunte cu Vasile Blaga, au ales să rămână și să lupte pe baricade din opoziție. A fost în opinia mea o mare eroare politică pe care a făcut-o Mihai Stănișoară părăsind PDL și pe care nu știu dacă o regretă.

Mihai Stănișoară se apropie încet de vârsta de 60 de ani. Este o iluzie să creadă cineva că la această vârstă mai poate reveni în politica mehedințeană și mai ales în ce formulă politică.

Mircea Popescu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *