Mihai Stănișoară era mult mai bun ca politician decât este acum ca analist politic

Mihai_StanisoaraMihai Stănișoară, cel mai titrat politician mehedințean postdecembrist, a apărut , după foarte mulți ani de absență, în spațiul public, la o emisiune televizată. Am putut vedea un Mihai Stănișoară mult mai matur în gândire și în idei.

Mihai Stănișoară a avut o exprimare mult mai elaborată, mai îngrijită, pe alocuri chiar un stil elevt, care-și alegea foarte bine cuvintele și exprimarea lor în fraze.

Cu toate acestea, așa cum a vorbit, Mihai Stănișoară a părut mai degrabă să fie un fel de reprezentant al conducerii PNL Mehedinți, decât un fin observator al realității politice naționale și județene, subiecte pe care le-a abordat de altfel. Evident, ca om de dreapta, care a condus un partid județean și a fost un lider marcant la nivel național, era exclus ca Mihai Stănișoară să spună că susține un candidat de stânga, oricare ar fi fost acesta.

N-am înțeles în aceste condiții de ce Mihai Stănișoară și-a dat demisia din PNL în anul 2014, dacă acum susține acest partid și candidatul său la alegerile prezidențiale.

Atunci când a îmbrăcat haina politică, renunțând la cea de analist politic, Mihai Stănișoară a demonstrat că nu degeaba a activat atâția ani în politică și a deținut funcții importante, venind cu propuneri foarte bune și utile pentru județ, cum ar fi aceea a înființării în cadrul Spitalului Județean Mehedinți a unei secții de chirurgie cardio-vasculară, inițiativă și necesară, și realizabilă, dar și a punctării câtorva aspecte care privesc dezvoltarea economică a județului.

Dacă nu mai revine în politica mehedințeană, Mihai Stănișoară poate face multe și poate fi util județului Mehedinți și din postura de simplu cetățean, ca locuitor al acestui oraș. Și sunt convins că are capacitatea, poate și disponibilitatea, de a veni cu idei și propuneri, de a fi un fel de senior al comunității locale, datorită imensei experiențe acumulate.

I-aș sugera domnului Mihai Stănișoară să vină mai des la emisiuni televizate, unde să-și expună viziunea și ideile sale despre dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin și a județului Mehedinți, folosindu-și în acest demers și influențele pe care sper că le mai are.

Și i-aș mai sugera ceva dl. Stănișoară, dacă nu a făcut-o încă: să se apuce să-și scrie memoriile, pentru că are ce scrie și ar fi foarte interesante. Evident atât cât se poate scrie, pentru că unele poate nu se pot scrie, cum ar fi activitatea ca membru al CSAT, informațiile pe care le are ca fost șef al unui serviciu secret, cel mai Ministerului Apărării Naționale, sau anumite discuții private avute cu președintele Traian Băsescu, în calitate de consilier prezidențial pe probleme de apărare și securitate, sau cu alți lideri politici sau omologi externi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *