Măsuri de combatere a ambroziei

Cirjan_ambrozieViceprimarul Daniel Cîrjan a participat astăzi la Comisia Mixtă de Control a respectării obligațiilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, ședință convocată de Prefectul Cristinel Pavel.

„Conform dispozițiilor legale, proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația de a lua măsuri de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei și de eliminare a acesteia de pe terenurile intravilane și extravilane, măsuri care pot consta în cosirea, ierbicidarea sau alte metode specifice. Aceste măsuri trebuie adoptate până cel târziu la 30 iunie.
Proprietarii și deținătorii de terenuri trebuie să respecte prima dată de bună voie recomandările de a-și curăța terenurile de ambrozie. E importantă în primă fază prevenția și doar apoi, la nevoie, să fie aplicate sancțiuni.
Am solicitat însă reprezentanților Comisiei Mixte de Control să fie intransigenți cu privire la nerespectarea dispozițiilor legale de către instituțiile publice care au teren în administrare, mergându-se inclusiv până la amenzi contravenționale pentru acele instituțiil publice care nu se preocupă ținerea sub control a acestui fenomen.
În ultimii ani, tot mai multe persoane dezvoltă alergii la ambroziei, având sănătatea dar și viața socială afectată din această cauză”, a declarat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *