Marius Screciu, pe turnantă spre cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin

Marius_Screciu7Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, totodată și președinte al organizației locale a PSD, a ieșit onorabil după scrutinul europarlamentar desfășurat duminică. PSD Drobeta Turnu Severin a ieșit pe primul loc în urma numărării voturilor exprimate în municipiu, cu 28%, devansând PNL, principalul său adversar politic, formațiune care a obținut 23%.

Într-o oarecare măsură acest scor a fost o surpriză, pentru că așa cum s-a votat la nivelul întregii țări sau în unele municipii-reședință de județ, era posibil ca PSD Drobeta Turnu Severin să piardă acest scrutin. Cu atât mai mult cu cât concura cu două partide mari de opoziție, PNL și USR PLUS, dar și cu Pro România, partid ai cărui votați veneau din zona social-democraților.

Evident, acest rezultat oferă un suport electoral consistent în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, scrutin care va avea loc exact peste un an de zile. Cu alte cuvinte, Marius Screciu se poate baza în competiția de la locale pe susținerea acestor votanți.

Cei care au votat în Drobeta Turnu Severin cu PSD la alegerile europarlamentare, au acordat un vot politic acestui partid. Din acest punct de vedere, este de așteptat ca acești cetățeni să voteze cu Marius Screciu și la alegerile locale de anul viitor.

A doua zi după votul de la europarlamentare, primarul Marius Screciu a prezentat proiectele de mobilitate urbană pe care le-a depus și care au primit finanțare pe fonduri europene. Aceste proiecte au o valoare de 31 de milioane de euro, sumă considerabilă care va ajunge în Drobeta Turnu Severin. Aceste proiecte prevăd achiziționarea a 9 autobuze electrice, revitalizarea a 12.000 mp de spații verzi, realizarea unor piste pentru biciliști, sistem de trafic inteligent, modernizarea întregului cartier Banovița și construirea unor creșe pentru cetățenii municipiului.

În măsură în care aceste proiecte se vor implementa, concomitent cu finalizarea altora demarate deja, Marius Screciu poate deveni principalul favorit la câștigarea alegerilor locale de anul viitor, adjudecându-și cel de-al doilea mandat de primar.

Depinde doar de el în ce măsură reușește să gestioneze această situație favorabilă și cât de mult poate să convingă prin activitatea sa pe alți alegători din municipiu că este cea mai bună variantă electorală pentru funcția de primar în perioada de un an de zile cât a mai rămas până la alegerile locale.

Făcând o analogie cu atletismul, sport pe care l-a practicat în tinerețea sa, se poate spune că Marius Screciu a intrat pe turnantă spre cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *