Marius Screciu: “Crearea Parcului Industrial si Logistic Severin va conduce la crearea de locuri de munca”

Screciu_Prioteasa

Reporter: Domnule Marius Screciu aţi anunţat recent un alt mare proiect, după cel cu preluarea portului şi anume crearea unui parc industrial. Ce ar însemna acest lucru pentru municipiul Drobeta Turnu Severin?

Marius Screciu: Ordinea proiectelor pe care eu le prezint severinenilor nu este întâmplătoare. Am început cu dorinţa de a prelua portul Drobeta de la societatea din Giurgiu care îl administrează, pentru a-l moderniza şi reda circuitului comercial şi turistic, deoarece astfel se pot crea numeroase locuri de muncă. Mai mult decât atât, el este legat de proiectul dezvoltării Parcului industrial şi logistic, pentru că odată modernizată infrastructura portuară de încărcare-descărcare a mărfurilor, companiile care vin să investească aici îşi pot transporta producţia pe cea mai ieftină cale detransport, cea fluvială. Iată de ce cele două proiecte sunt corelate şi strategia de dezvoltare a Severinului pe care o propun este una realistă, bazată pe lucruri concrete. Amdeclarat că prioritatea mea numărul unu o reprezintă crearea locurilor şi voi depune orice efort pentru a reuşi să ne atingem acest obiectiv.

Reporter: Ce câştigă comunitatea severineană din acest proiect?

Marius Screciu: Realizarea unui Parc Industrial şi Logistic are un dublu impact: reprezintă un semnal pentru investitori că a fost creată infrastructura de afaceri pe care ei să dezvolte capacităţi de producţie şi, ceea ce este mai important, reducem rata şomajului prin crearea de locuri de muncă. Am fost zilele acestea să vizitez Parcul Industrial Craiova (18 ha), unde îşi desfăşoară activitatea în prezent peste 1000 de angajaţi. Aceasta demonstrează că nu departede Severin alţii au reuşit, lucru pe care îl poate face viitorul primar şi echipa lui, indiferent care va fi acela. Peste 35 de companii, de la fabrici de mezeluri, componente auto, vehicule electrice, produse de panificaţie, mobilier farmaceutic, hoteluri au ales să investească la Craiova, ceea ce îmi dă încă o dată convingerea că este nevoie să realizăm cât mai rapid Parcul Industrial şi Logistic Severin. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, domnul Ion Prioteasa, m-a asigurat de întreg sprijinul consultativ al instituţiei pe care o conduce în dezvoltarea unei astfel de platforme economice, care poate genera numeroase locuri de muncă pentru oraşul nostru.

Reporter: Ce avantaje au investitorii pe care-i veţi atrage în Parcul Industrial şi Logistic Severin?

Marius Screciu: Legislaţia actuală permite acordarea de numeroase facilităţi, printre cele mai importante fiind tarifele de concesiune foarte atractive (aproximativ 1 euro / an/ mp), acces la toate utilităţile – reţea de alimentare cu apă şi canalizare, energie electrică, energie termică, reţea de drumuri interioare, reţele de comunicaţii sau scutiri de la plata impozitului pe terenurile, construcţiile şi clădirile din Parcul Industrial. Alte avantaje sunt accesul la trei căi de transport: rutier, feroviar şi naval (cea mai ieftină cale de transport) şi poziţionarea strategică la graniţa cu Serbia. Toate condiţiile şi facilităţile pe care le vom oferi investitorilor care vor dori să deschidă companii în DrobetaTurnu Severin vor fi stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local.

Reporter: Cum veţi face să aduceţi investitorii în oraşul nostru?

Marius Screciu: Este o întrebare pe care o pun foarte mulţi severineni cu care mă întâlnesc zi de zi şi care nu mai cred în promisiunile politicienilor. Cine spune că odată creat Parcul Industrial şi Logistic ne vor bate investitorii la uşă de a doua zi, se înşeală sau încearcă să păcălească severinenii. Este nevoie de o strategie complexă, care să cuprindă toate mijloacele prin care să ajungem la scopul final, respectiv atragerea de investiţii. Imediat ce vom avea toate avizele necesare şi vom demara execuţia Parcului Industrial şi Logistic Severin, în parallel, vom prezenta proiectul către companii internationale, ambasade, misiuni economice şi diplomatice, la târguri şi expoziţii interne si internationale, fonduri de investitii şi companii de consultanţă, în ziarele economice pentru a atrage investiţii. Mai mult, vom afilia Parcul Industrial şi Logistic Severin la Asociaţia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România (A.P.I.T.S.I.A.R.), asociaţie ce are drept scop promovarea şi dezvoltarea afacerilor în astfel de parcuri. Este nevoie de o muncă permanentă, de o capacitate şi o experienţă administrativă pe care eu sunt gata să mi le asum, pentru ca Severinul să cunoască o schimbare în mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *