Marius Screciu, candidatul care poate stopa realegerea primarului Constantin Gherghe

marius_screciuMarius Screciu, candidatul PSD Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, are toate şansele ca la scrutinul local din acestă vară să obţină numărul de voturi pentru a deveni primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Contextul electoral este unul extrem de favorabil, întrucât, după mulţi ani, diferenţele dintre contracandidaţi sunt foarte mici. PSD Drobeta Turnu Severin, organizaţia condusă de Marius Screciu, s-a menţinut la o cotă ridicată de încredere, iar aceasta în primul rând datorită prestanţei politice pe care a avut-o liderul său în activitatea politică desfăşurată. Evident, principalul contracandidat al său rămâne actualul primar, Constantin Gherghe, însă Marius Screciu poate, până la data scrutinului local, să recupereze diferenţa mică de procente, întrucât are un evident potenţial de creştere electorală. Mai mult, Marius Screciu beneficiază şi de susţinerea celui mai puternic partid politic al judeţului, PSD Mehedinţi. Marius Screciu este singurul politician local care a avut o evoluţie politică susţinută, constantă şi eficientă.
De ani buni, Marius Screciu s-a identificat cu PSD Drobeta Turnu Severin, o organizaţie politică locală pe care o conduce cu mult devotament şi responsabilitate. Implicarea sa în activitatea de partid a fost una pe cât de susţinută, pe atât de încununată de succese politice şi electorale. Succesele electorale înregistrate în ultimii ani, în mod deosebit pe parcursul anului 2014, când au existat două tipuri de scrutinuri: alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, au demonstrat această realitate. În ambele alegeri, PSD Drobeta Turnu Severin, condus de Marius Screciu, s-a clasat pe primul loc, obţinut procente net superioare celorlalte partide.
Meritul lui Marius Screciu a fost acela că a ştiut să mobilizeze propriul electorat social-democrat, dar şi să se constituie în liderul autentic, incontestabil, al PSD Drobeta Turnu Severin, fiind, practic, port-stindardul acestei formaţiuni politice locale. De asemenea, Marius Screciu a avut abilitatea politică necesară de a păstra unită organizaţia PSD Severin, de a insufla în rândul acesteia sentimentul victoriei şi de a crede în potenţialul ei politic şi electoral. Toate acestea arată că Marius Screciu este, într-adevăr, un lider politic de anvergură, un preşedinte providenţial pentru PSD Drobeta Turnu Severin, un om politic care a înţeles şi şi-a asumat pe deplin rolul său de lider de organizaţie. Totodată, scrutinul local din vară ar putea demonstra că Marius Screciu este nu doar un lider politic puternic, ci şi un candidat redutabil.
În perspectiva scrutinului local din acest an, Marius Screciu se găseşte într-o postură foarte favorabilă, existând premise reale de victorie. Va conta foarte mult modul cum îşi va construi strategia electorală, mesajul transmis cetăţenilor municipiului şi felul în care se va face convingător. Marius Screciu este capabil de acest efort, având şi capacitatea, şi charisma necesare pentru a obţine scorul electoral propus.
De asemenea, Marius Screciu are disponibilitatea şi răbdarea de discuta cu cetăţenii municipiului pentru a vedea problemele reale cu care aceştia se confruntă şi a le propune soluţii de rezolvare realiste. Evoluţiile de pe scenă politică locală, scandalurile în care sunt implicaţi unii politicieni şi aleşi locali, îi deschid un culoar favorabil pentru victorie.
Dacă va ştii să gestioneze capitalul de imagine pe care singur şi l-a construit, dar mai ales dacă se va defini drept un candidat credibil şi serios, Marius Screciu pleacă cu o mare şansă în cursa pentru câştigarea postului de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *