Liviu Mazilu versus Virgil Popescu, actul 2 din piesa alegerilor locale din județul Mehedinți

Liviu_Mazilu+Virgil_PopescuÎn primăvara anului 2013, Liviu Mazilu era exclus din PNL Mehedinți și astfel pierdea și președinția partidului. În toamna aceluiași an, în cadrul unei conferințe județene de alegeri, Virgil Popescu era ales pentru prima dată președinte al PNL Mehedinți.

După o scurtă trecere pe la PNȚ-CD Mehedinți, Liviu Mazilu s-a înscris în PSD Mehedinți. Anul 2016, ultimele alegeri locale l-au găsit în conducerea județeană a PSD Mehedinți. A fost pentru prima dată când Liviu Mazilu s-a confruntat cu succesorul său în funcția de președinte al PNL Mehedinți.

Alături de Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți, Liviu Mazilu s-a implicat cu toată forța în scrutinul local din anul 2016. Rezultatul a fost că PSD Mehedinți a obținut un rezultat istoric, câștigând 55 de primării din județ, incluzând și toate orașele județului, dar și majoritatea în noul Consiliu Județean. Evident, acea victorie a fost a întregului partid, însă și Liviu Mazilu, în calitatea sa de secretar general a avut o contribuție importantă la acest succes.

Alegerile din acest an îi găsesc pe cei doi în aceleași funcții politice, dar și cu funcții publice. Liviu Mazilu este senator din partea PSD Mehedinți, iar Virgil Popescu deputat din partea PNL și ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în Guvernul Ludovic Orban. În anul 2016, după consumarea scrutinului local, Liviu Mazilu, a fost ales consilier județean, apoi vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, iar Virgil Popescu a fost ales consilier local în cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. În toamnă, ambii au fost aleși parlamentari.

Miza scrutinului local din data de 27 septembrie are o mare încărcătură politică pentru cei doi, deoarece Liviu Mazilu este secretar general al PSD Mehedinți, iar Virgil Popescu președintele PNL Mehedinți. Mai mult, ambii s-au implicat total în această campanie electorală.

Evident, PNL Mehedinți este mult mai întărit decât în urmă cu 4 ani, iar la aceasta contribuie și faptul că este la guvernare. Din acest considerent, Virgil Popescu este optimist în privința scrutinului local din acest an și a șanselor candidatului PNL Mehedinți pentru funcția de președinte al CJ Mehedinți, Cristinel Pavel.

La rândul său, Liviu Mazilu este ferm în șansele PSD Mehedinți și spune că, alături de președintele Aladin Georgescu și conducerea partidului, PSD Mehedinți va câștiga alegerile locale în județ, unde partidul va obține cel puțin 50 de primari, va câștiga funcția de președinte al CJ Mehedinți, pentru care candidează Aladin Georgescu, și majoritatea în Consiliul Județean.

Cine va avea dreptate, se va vedea duminică noaptea, după exprimarea votului.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *