LIVIU MAZILU: “PSD Mehedinți va fi pe primul loc în alegerile locale la o mare distanță de locul 2 și vom câștiga cel puțin 50 de primării la nivelul județului”

Liviu_Mazilu_PSDReporter: Domnule Liviu Mazilu, cum apreciația candidații PSD Mehedinți la alegerile locale din data de 27 septembrie?

Liviu Mazilu: Eu sunt subiectiv pentru că am făcut parte din echipa care a selectat candidații și pot să vă spun că nu a fost o misiune foarte grea pentru că am plecat cu peste 50 de primari în funcție și în decizia noastră ne-au ajutat foarte mult realizările acestora, ceea ce au reușit să facă în acest mandat în comunitățile lor cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți și evident cu sprijinul Guvernelor PSD. Au fost și câteva situații în care am renunțat la câțiva dintre primarii în funcție care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor cetățenilor și am considerat că trebuie să venim cu alte oferte electorale. De asemenea, au fost și câțiva primari PSD care, în ciuda faptului că au fost puternic susținuți de noi toți, au ales să candideze pe listele PNL și aici a trebuit să găsim alte variante de candidați. În concluzie consider că echipa de candidați a PSD Mehedinți este cea mai bună ofertă pe care putem să o propunem, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, listele de consilieri județeni și consilieri locali, iar realizările din ultimul mandat constituie o bună carte de vizită pentru toți acești candidați și realegerea sau alegerea în funcțiile pe care le propunem reprezintă garanția că lucrurile bune realizate până în prezent vor continua în următorii 4 ani.

Reporter: În urmă cu 4 ani PSD Mehedinți a obținut un rezultat istoric la alegerile locale. Credeți că alegerile locale din acest an sunt mai dificile pentru PSD Mehedinți raportat la faptul că sunt mai multe partide cu șanse reale de a accede în structurile administrației județene și locale?

Liviu Mazilu: Alegerile nu sunt deloc dificile pentru că noi în acești 4 ani am arătat că se pot face lucruri importante și portofoliul realizărilor este suficient încât să avem prima șansă în toate localitățile județului. Dacă nu ne-am fi confruntat cu câteva cazuri de trădare din partea câtorva primari sau a cedărilor exercitate de partidul de guvernământ, probabil că rezultatul ar fi fost mai bun decât în 2016. Chiar și în aceste condiții, PSD Mehedinți va fi pe primul loc în alegerile locale la o mare distanță de locul 2, ne vom adjudeca funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, unde Aladin Georgescu va fi reconfirmat prin vot uninominal, vom obține majoritatea în Consiliul Județean și vom câștiga cel puțin 50 de primării la nivelul județului din cele 66.

Reporter: Anul acesta sunt mai multe partide cu șanse reale de a accede în Consiliul Județean Mehedinți. Credeți că Pro România Mehedinți vă poate crea probleme ținând seama de faptul că se adresează aceluiași tip de electorat, cel de stânga?

Liviu Mazilu: Eu respect toate partidele care sunt în competiție și fiecare dintre acestea are șansa sa la aceste alegeri, dar numai electoratul poate spune care vor face pragul pentru a intra în Consiliul Județean sau în consiliile locale. Este adevărat că pe partea stângă a apărut Pro România, dar noi considerăm că Pro România nu este un competitor care să ne creeze probleme reale, având în componența sa foști membri PSD și nu văd de ce electoratul ar prefera un partid cu posibilități reduse care nu ar avea capacitatea să guverneze local nici județul, nici mari localități din Mehedinți. Pro România este un partid care nu are structuri bine articulate și sunt convins că mai devreme sau mai târziu acest partid fie va dispărea, fie se va dizolva în PSD.

Reporter: Care este mesajul pe care îl transmiteți mehedințenilor, alegătorilor, la aceste alegeri locale?

Liviu Mazilu: Îi rog pe mehedințeni să aibă încredere în PSD Mehedinți, pentru că noi am demonstrat că suntem mai aproape de nevoile cetățenilor, că avem competența administrativă necesară și vom continua procesul de modernizare al județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *