Liviu Mazilu, politicianul care merita sa fie senator

liviu-maziluLiviu Mazilu a fost votat de către colegii săi drept candidat pe primul loc pe lista de Senat a PSD Mehedinţi la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie. A fost o alegere corectă, întrucât Liviu Mazilu este un politician care merită să fie senator. Întreaga sa activitate politică desfăşurată în ultimii ani în calitate sa de membru al PSD Mehedinţi demonstrează că Liviu Mazilu merita din plin această nominalizare.

Ca secretar general al PSD Mehedinţi, Liviu Mazilu a avut un rol important în angrenajul acestui partid la alegerile locale din vara acestui an. Pentru că o contribuţie importantă a avut-o şi Liviu Mazilu la succesul categoric al PSD Mehedinţi la alegerile locale, scrutin la care partidul condus de Aladin Georgescu a obţinut 55 de primari în judeţ şi majoritatea consilierilor judeţeni, respectiv 18 din 31.

Ca urmare a acestui rezultat electoral remarcabil, Liviu Mazilu a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi. Promovarea lui Liviu Mazilu în funcţia de secretar general al PSD Mehedinţi în vara anului trecut a fost, fără îndoială, un câştig pentru acest partid. Experienţa politică şi electorală a lui Liviu Mazilu acumulată în toţi anii de când activează în politica mehedinţeană a fost un avantaj. Însă mai importantă este capacitatea organizatorică pe care Liviu Mazilu o are, caracteristică recunoscută şi de dversarii săi politici.

Ceea ce este definitoriu ca politician la Liviu Mazilu o reprezintă puterea sa de a o lua de la capăt în politică. Au fost mulţi politicieni mehedinţeni care au ocupat, de-a lungul anilor, funcţii publice importante, administrative sau parlamentare. După ce au pierdut aceste demnităţi, nu au mai fost personalităţi politice, dispărând practic din prim-planul vieţii politice locale. Liviu Mazilu, în schimb, a avut această dorinţă, putere şi fermitate de a o lua de la capăt, de a crede în şansa sa politică.

Opţiune pentru PSD Mehedinţi s-a dovedit în cele din urmă o alegere inspirată. Şi după scrutinul local din acest an, Liviu Mazilu rămâne un politician important al judeţului prin cele două funcţii deţinute: cea de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi şi cea de secretar general al PSD Mehedinţi. În anul 2015 Liviu Mazilu a reuşit o revenire spectaculoasă în politica mehedinţeană într-un moment când cariera sa politică părea definitiv compromisă şi fără nicio şansă de reafirmare. Într-o primă fază, Liviu Mazilu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, apoi de secretar general al PSD Mehedinţi, principala forţă politică a judeţului.

Evident că obţinerea unui astfel de funcţii politice,conferită de votul direct al colegilor săi delegaţi din tot judeţul, a reprezentat pentru Liviu Mazilu o mare provocare, dar şi o responsabilitate imensă. Promovarea lui Liviu Mazilu în funcţia de secretar general al PSD Mehedinţi a fost, fără îndoială, un câştig pentru acest partid, datorită experienţei politice şi electorale acumulate în toţi anii de când activează în politica mehedinţeană.

Ceea ce-l defineşte pe Liviu Mazilu cel mai mult este capacitatea sa de implicare în activitatea politică de partid. Calitatea sa de bun organizator, de politician care se implică cu maximă seriozitate şi eficienţă în organizarea structurilor teritoriale ale partidului a fost extrem de utilă PSD Mehedinţi. În mod cert Liviu Mazilu se va implica cu aceeaşi determinare la scrutinul parlamentar, mai ales din postura de candidat.

Nu în ultimul rând alegerea ca senator a lui Liviu Mazilu ar fi şi o reparaţie morală. La alegerile trecute, cele din toamna anului 2012, Liviu Mazilu, în calitatea sa de preşedinte al PNL Mehedinţi, a fost schimbat în ultimul moment din postura de candidat al USL Mehedinţi pe Colegiul 2 Senat. În locul său a candidat liberalul Tudor Chiuariu, cel care nu a făcut nimic pentru judeţul Mehedinţi şi care a fost şi condamnat în timpul mandatului la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *