Liberalii mehedinţeni şi posibilităţile lor de reafirmare politică în judeţ

Virgil_Popescu_Daniel_CirjanPNL Mehedinţi a rămas singurul partid de dreapta care mai contează în judeţ în acest moment. Acest partid, chiar dacă nu mai este aşa de puternic cum era în alte perioade, are totuşi şanse să revină, fie şi numai datorită faptului că este singura formaţiune care reprezintă cu adevărat dreapta politică locală. Transformările care au avut loc în PNL Mehedinţi, evoluţia sa politică, dar mai ales ultimele rezultate electorale arată că partidul a scăzut mult ca forţă politică şi reprezentare prin aleşi locali.

Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi pare, în acest moment, singurul lider liberal care poate relansa partidul şi, implicit, dreapta politică mehedinţeană. PNL Mehedinţi s-a mai organizat în ultimul timp, în interiorul acestui partid având loc unele alegeri interne, însă partidul s-a mai manifestat şi la nivelul acţiunii politice, a mesajului politic transmis. Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, pare să-şi fi luat în serios nu atât rolul de lider al partidului, cât mai cu seamă pe acela de opozant. Liderul liberalilor mehedinţeni a avut mai multe atitudini de opozant fie pe linie politică, fie în activitatea parlamentară în chestiuni care privesc judeţul Mehedinţi.

De altfel, deputatul Virgil Popescu este singurul parlamentar obţinut de PNL Mehedinţi la scrutinul parlamentar de anul trecut. Totodată, acesta este şi singurul parlamentar al dreptei politice mehedinţene, fiind, practic, şi liderul ei ca urmare a demnităţii publice pe care o deţine. În noul context politic judeţean, deputatul Virgil Popescu are importanta misiune de consolida şi relansa PNL Mehedinţi. Demersul nu este unul uşor, dată fiind conjunctura politică a judeţului. PNL Mehedinţi, în frunte cu deputatul Virgil Popescu, are nevoie de un suflu nou, de o activitate intensă şi susţinută pentru a se impune la nivelul judeţului.

De asemenea, este imperios necesar ca PNL Mehedinţi să adopte o atitudine mult mai fermă, pragmatică şi coerentă. Acest partid se află, într-adevăr, în faţa unui demers politic dificil, dar necesar raportat la statutul său politic la nivelul judeţului, o poziţie incomodă într-un judeţ dominat la toate nivelele de PSD Mehedinţi.

Deputatul Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi, are însă capacitatea politică de a adopta, alături de colegii săi, o nouă strategie politică prin care să demonstreze că partidul pe care îl conduce poate să se consolideze la nivelul judeţului şi să revină, chiar dacă, cel puţin în acest moment, posibilităţile de care dispune nu oferă o perspectivă politică clară şi sigură.

Virgil Popescu şi Daniel Cîrjan, liderii PNL Mehedinţi

Virgil Popescu şi Daniel Cîrjan sunt în acest moment liderii PNL Mehedinţi. Nu atât că ei conduc cele două organizaţii politice ale partidului (Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi, Daniel Cîrjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin), ci şi datorită faptului că ei deţin cele mai importante funcţii publice alese.

Primul este deputat, singurul parlamentar câştigat de PNL Mehedinţi la alegerile din 11 decembrie 2016, iar cel de-al doilea viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Lor le revine sarcina de a încerca să relanseze PNL Mehedinţi în judeţ.

Deocamdată posibilităţile acestui partid sunt limitate, cel puţin la nivel judeţean. În Drobeta Turnu Severin partidul stă mult mai bine, având în prezent cei mai mulţi consilieri locali severineni. O atitudine de veritabilă opoziţie ar putea relansa PNL Mehedinţi în judeţ în acest an, însă aceasta nu poate fi făcută decât printr-o acţiune politică fermă şi susţinută.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *