Ion Cupă: „În privința digitalizării, avem obligația unor programe naționale de subvenționare a unor cursuri de inițiere și perfecționare pentru toți angajații”

Ion_Cupa_PMPDeputatul PMP din județul Mehedinți, Ion Cupă, consideră că această pandemia de coronavirus pe care o traversează țara noastră ar trebui să aibă ca o consecință directă digitalizarea pe scară largă la nivelul întregii societăți. În acest sens, deputatul mehedințean spune că se impune demararea unor programe de subvenționare a unor cursuri de inițiere și perfecționare pentru toți angajații.

„Provocările acestei pandemii ne arată cât de importantă este digitalizarea pe scară largă (și) a societății noastre. De la educația online, plățile online, relația online cu autoritățile locale și cu legislativul țării, până la accesarea online a unor produse sau programe de finanțare și până la votul online ( atât de necesar), totul ține de stiința utilizării tehnologiilor digitale.
Consider că avem obligația unor programe naționale, derulate cât mai rapid și cât mai extins, de subvenționare, parțială sau integrală, a unor cursuri de inițiere și perfecționare pentru toți angajații, fie ei la stat sau la privat, pentru toți cei care au, și-au pierdut slujbele și au nevoie de reconversie/calificare profesională.
Statele dezvoltate ale lumii au un grad de digitalizare de peste 70%, media Uniunii Europene este în jurul la 50% iar România se află abia la 33%”, a declarat deputatul Ion Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *