Ion Cupă are șanse mari să devină parlamentar de Mehedinți

Ion_Cupa_candidatAlegerile parlamentare din data de 6 decembrie sunt extrem de importante pentru toate partidele din județul Mehedinți angrenate în această competiție electorală. Evident, principalele partidele ale județului, PSD și PNL Mehedinți, vor obține cele mai multe voturi, pentru că beneficiază de resurse mult mai mari, în special umane, adică aleși locali care foarte importanți și utili la alegeri, indiferent de tipul acestora.

Cu toate acestea, așa cum a fost și la alegerile locale din data de 27 septembrie din județul Mehedinți, și la alegerile parlamentare pot fi surprize. Pentru că și unele partide mici încep să aibă din ce în ce mai mulți susținători, iar suficienți oameni cred în ele și în candidaților lor.

Este cazul PMP Mehedinți, un partid care, deși mic, se impune încet, dar sigur prin atragerea în rândurile sale de oameni valoroși, credibili, dar și să convingă mulți alegători prin atitudinea și mesajul lor. Evident, acest demers a fost posibil datorită unei strategii politice și electorale eficiente, bine gândite, care în cele din urmă a dat rezultate și a făcut ca PMP Mehedinți să se înscrie pe un trend ascendent. Însă ceea ce s-a întâmplat cu evoluția și scorul PMP Mehedinți la alegerile locale nu este întâmplător, pentru că în spatele a  acestora a stat o echipă foarte bine organizată de un lider cu experiență.

Acest lider politic este deputatul Ion Cupă, care acum candidează din partea PMP Mehedinți pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților. Ion Cupă este, într-adevăr, un politician cu foarte multă experiență politică și electorală, iar această anvergură a sa a contat foarte mult. Performanța a fost cu atât mai meritorie cu cât Ion Cupă s-a implicat în activitatea PMP Mehedinți în primăvara acestui an, cu puțin înainte de începerea campaniei electorale. A reușit într-un timp foarte scurt să consolideze PMP Mehedinți, să atragă oameni credibili și, urmare a unei campanii electorale foarte bine desfășurate, a reușit să obțină un scor foarte bun pentru statutul PMP Mehedinți.

Ion Cupă a avut în toată perioada scurtă de când s-a implicat în PMP Mehedinți capacitatea și abilitatea de a impune o strategie politică și electorală eficientă, care în cele din urmă a dat roade și a făcut ca PMP Mehedinți să obțină un rezultat foarte bun la acest examen electoral. A fost un efort politic uriaș, dar pe care Ion Cupă și l-a asumat cu toată responsabilitatea și s-a implicat pe măsură în acest demers politic și electoral. Asta demonstrează multă experiență politică și electorală, iar Ion Cupă a dovedit reale abilități pe tot parcursul acestui an electoral.

După votul de la alegerile locale, cu Ion Cupă în centrul său, PMP Mehedinți a devenit un partid de luat în seamă, iar perspectiva alegerilor din data de 6 decembrie este una favorabilă. Pentru Ion Cupă, dacă e să analizăm raportat la scorul obținut la locale și evoluția PMP Mehedinți, s-a deschis un culoar favorabil, cu șanse mari, reale, să devină parlamentar de Mehedinți.

Se adaugă la aceasta și contextul politic și electoral existent la nivelul județului Mehedinți, o conjunctură în care PMP Mehedinți și-a câștigat statutul de cea de-a treia forță politică a județului, situație mai mult decât onorantă pentru un partid de anvergura sa și care dă mari speranțe că în viitorul apropiat devine din ce în ce mai importantă.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *