Incertitudinea candidaturii lui Constantin Gherghe

c-gherghe
Se vorbeşte tot mai mult în spaţiul politic local despre candidatura sau nu a actualului primar Constantin Gherghe. Marea dilemă pare sa fie dacă acesta va mai candida sau nu, incertitudine care pare să devină o psihoză pentru toate partidele şi toţi candidaţii, întrucât lor li s-ar deschide o perspectivă mai sigură.

Din punctul meu de vedere este o abordare total falsă. Este adevărat că neînscrierea în cursa pentru un nou mandat a lui Constantin Gherghe schimbă total ecuaţia electorală. Însă nici înscrierea în această competiţie nu-i oferă o victorie sigură. Este adevărat că la acest moment Gherghe are prima şansă să câştige un nou mandat.

Însă spre deosebire de alegerile din anul 2012, atunci când candida după un mandat plin de realizări, la finele acestuia Gherghe nu prea are cu ce să se laude. Mai mult, implicare sa în anumite scandaluri i-a scăzut în mod evident popularitatea. Nu în ultimul rând, suportul politic, care în acest moment nu se ştie cu exactitate care e, îi diminuează fără îndoială din voturile obţinute. Oricât s-ar baza pe votul simpatizanţilor, ale simplilor cetăţeni neafiliaţi politic, voturile politice contează pentru un candidat.

În altă ordine de idei, mai există şi o conjunctură oarecum defavorabilă. Ce ar putea să spună severinenilor Constantin Gherghe sau cu ce i-ar acuza pe principalii săi contracandidaţi? În ultimii patru ani a condus Primăria Severinului de unul singur, nu a avut realizări notabile, iar rata şomajului a crescut simţitor ca urmare a disponibilizărilor de la cea mai mare unitate economică a judeţului, RAAN. Probabil Gherghe va spune că închiderea RAAN s-a decis de către Guvern şi el nu avea ce sa facă. Da, dar în calitate de primar de Severinului, de reprezentant al autorităţii publice locale, ar fi trebuit să depună un efort consistent pentru găsirea unor soluţii de dezvoltare economică a Severinului, pentru că problema locuirilor de muncă nu este numai a angajaţilor disponibilizaţi de la RAAN, ci a unui segment de important din populaţia oraşului, foarte mulţi severineni fiind nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

S-a bătut primarul Constantin Gherghe pentru diminuarea şomajului în municipiul Drobeta Turnu Severin? A prezentat vreo strategie clară şi coerentă care să contribuie la crearea de locuri de muncă în Severin fie prin atragerea de investitori străini, fie prin găsirea altor posibilităţi? Eu cred că se găseau soluţii. Dacă pentru primarul Constantin Gherghe exercitarea funcţiei de primar presupune numai aspectele de înfrumuseţare a oraşului, se înşeală amarnic.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *