Guvernul reabilitează infrastructura de irigații din județul Mehedinți

Aladin_IrigatiiProgramul de Guvernare prevede investiții în sistemul de irigații. În Mehedinți, în cursul anului trecut s-a reabilitat stația plutitoare de la Salcia și au fost alocați, prin bugetul de anul acesta, aproximativ 60 milioane lei pentru a se reabilita cele două amenajări de irigații de la Crivina-Vânju Mare și Izvoarele-Cujmir.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, vicepreședintele Ionică Negru, prefectul Nicolae Drăghiea și directorul general al ANIF, Florin Ionuț Barbu, au participat ieri, 13 mai 2019, la Salcia, la o întâlnire cu primarii localităților implicate în proiectul de reabilitare a amenajărilor de irigații și fermieri care lucrează suprafețe importante de teren în această zonă.

“În cadrul întâlnirii pe care am avut-o am încercat să identificăm problemele și să găsim soluții pentru înființarea de organizații de utilizatori de apă. Aceste structuri sunt necesare în vederea întocmirii proiectelor pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion euro pe Măsura 4.3 a Programului Național de Dezvoltare Rurală, bani care vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii secundare de irigații. Asta înseamnă că statul investește în infrastructura de bază și asigură apa gratuit pe canal, dar mai departe, fermierii trebuie să se implice ca să poată iriga. I-am rugat pe domnii primari să sprijine această inițiativă a Guvernului și prin implicare, putem reînființa sistemul de irigații în Mehedinți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la finalul întâlnirii.

La amenajarea de apă Crivina – Vânju Mare aceste asociații s-au înființat, au realizat proiectele și au mari șanse să fie eligibile și să primească finanțare.

Cu fondurile guvernamentale, în cursul anului viitor se vor face lucrările la infrastructura principală, iar dacă lucrurile merg conform discuțiilor de astăzi, din 2020 se va iriga în județul Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *