Groparii PMP Mehedinti: Gabriela Dobrota si Constantin Gherghe

Gherghe-DobrotaPMP Mehedinţi traversează una dintre cele mai dificile perioade din existenţa sa pe scena politică locală. Deşi părea că partidul s-a întărit considerabil după fuziunea cu UNPR Mehedinţi şi preluarea funcţiei de preşedinte de către fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, în realitate acest partid devine pe zi ce trece tot mai  inactiv şi cu o structură de partid în teritoriu vizibil slăbită.

După ce fostul primar Constantin Gherghe a fost numit în funcţia de preşedinte, PMP Mehedinţi  părea să devină o adevărată forţă politică la nivelul judeţului, având reale posibilităţi să crească la nivel de imagine. Cota de popularitate şi de încredere de care se bucura Constantin Gherghe constituia un motiv suficient de temeinic pentru a crede că paridul se va afirma în forţă. Ar fi contribuit la aceasta şi sporirea numărului de consilieri municipali severineni.

Prin fuziunea cu UNPR Mehedinţi numărul consilierilor locali ai PMP Mehedinţi a ajuns la 8, devenind, astfel, cea de-a doua forţă politică din Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Prin preluarea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe, acesta ar fi trebuit să fie un vector de imagine pentru partid, o adevărată locomotivă care să tragă partidul după el. Numai că, aşa cum evoluează partidul în prezent, sunt şanse mici ca PMP Mehedinţi să devină o adevărată forţă politică în judeţ, chiar dacă în fruntea sa este Constantin Gherghe.

De fapt, problema PMP Mehedinţi este că partidul are o activitate politică slabă, iar liderii săi nu sunt politicieni caracterizati de o acţiune politică susţinută. Dimpotrivă, atât preşedintele PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe, cât şi Gabriela Dobrotă, prim-vicepreşedintele formaţiunii, lasă impresia unor politicieni inactivi şi indolenţi faţă de evoluţia şi confruntare electorală pentru alegerile parlamentare de luna viitoare.

Gabriela Dobrotă şi propriul său interes administrativ

PMP Mehedinţi continuă să alunece vertiginos pe toboganul politicii locale, după slaba activitate pe care a desfăşurat-o în ultimele luni, dar mai ca urmare a slabei prestaţii avute de Gabriela Dobrotă în calitatea de preşedinte al PMP Mehedinţi.

După alegerile locale din acest an, scrutin în urma căruia Gabriela Dobrotă a ratat în mod lamentabil şansa de a deveni viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi a fost un partid ca şi inexistent în arena politică locală. Gabriela Dobrotă a lăsat impresia că nu mai este interesată de activitatea politică a PMP Mehedinţi după ce a pierdut funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. De fapt, după consumarea scrutinului local întregul efort politic al Gabrielei Dobrotă a fost acela de a-l îndepărta din fruntea partidului şi din partid pe Eugen Golea, fostul preşedinte al PMP Mehedinţi, cel care a pus bazele PMP Mehedinţi şi cel care a afirmat partidul în judeţ.

Gabriela Dobrotă a călcat totul în picioare, cu riscul de a distruge PMP Mehedinţi, doar pentru a ajunge viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. După ce nu a obţinut ce şi-a dorit, Gabriela Dobrotă nu s-a mai implicat deloc în activitatea de partid, deşi era preşedintele PMP Mehedinţi.

Din acel moment, partidul nu a mai contat în teritoriu, fiind lăsat de izbelişte de către Gabriela Dobrotă care nu mai avea nicio motivaţie să se implice. Dovada acestei indolenţe politice o constituie faptul că nu a dorit să candideze pentru alegerile parlamentare, deoarece nu mai prezentau niciun interes.

Constantin Gherghe, o mare dezamăgire pentru PMP Mehedinţi

Nici fuziunea cu UNPR Mehedinţi nu s-a dovedit în cele din urmă o soluţie viabilă de relansare în judeţ, chiar dacă iniţial s-a crezut că prin preluarea funcţiei de preşedinte de către fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin PMP Mehedinţi se va lansa în forţă în judeţ.

În cele din urmă soluţia Constantin Gherghe pare să fie un eşec previzibil pentru PMP Mehedinţi. În loc să fie locomotiva PMP Mehedinţi la alegerile parlamentare din toamna acestui an, preşedintele Constantin Gherghe nu a avut nicio implicare semnificativă în partid la nivelul consolidării şi acţiunii politice. Mai mult, prin refuzul de a candida pentru alegerile parlamentare, Constantin Gherghe a redus simţitor şansele de obţinere a unui scor bun pentru PMP Mehedinţi.

De când a devenit preşedintele PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe a lăsat impresia unui preşedinte de formă, care nu este interesat aproape deloc de performanţele politice şi electorale ale PMP Mehedinţi.

Gelu Vişan trebuie să se distanţeze de Gherghe şi Dobrotă

PMP Mehedinţi poate spera la alegerile parlamentare de luna viitoare la cel mult un deputat. După ce Constantin Gherghe, preşedintele PMP Mehedinţi, şi Gabriela Dobrotă, prim-vicepreşedintele partidului, au refuzat să se înscrie în copetiţia electorală pentru alegerile parlamentare, PMP Mehedinţi l-a propus candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor pe consilierul local Răzvan Roşca, un apropiat al Gabrielei Dobrotă. De altfel, lista cu Răzvan Roşca drept candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor a fost trimisă conducerii centrale a partidului pentru validare.

Cu două zile înaintea expirării termenului de depunere a candidaturilor, conducerea centrală a PMP l-a validat pe Gelu Vişan pe prima poziţie a listei PMP Mehedinţi pentru Camera Deputaţilor. Acesta este secretar executiv al PMP şi fost preşedinte al PMP Dolj.

Nominalizarea lui Gelu Vişan pe prima poziţie a listei de deputaţi a PMP Mehedinţi este cea mai bună electorală pentru PMP Mehedinţi în tentativa sa de a obţine un scor bun la alegerile parlamentare. Însă pentru a avea cât de cât succes, Gelu Vişan va trebui să se distanţeze de Constantin Gherghe şi Gabriela Dobrotă, groparii PMP Mehedinţi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *