Greseala politica a doamnei Doinita Chircu

Doinita_Chircu_PNL_OrsovaDoiniţa Chircu a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Orşova la o diferenţă de doar 67 de voturi în faţa candidatului PSD Orşova, Marius Stoica. Cu toate acestea Doiniţa Chircu este câştigătorul moral al alegerile din Orşova, pentru că s-a bătut de una singură cu toată lumea, dar în mod deosebit cu maşinăria foarte bine organizată a PSD Orşova.

Doiniţa Chircu a desfăşurat o campanie electorală impecabil de curată, mizând pe dorinţa orşovenilor de a alege un primar cu adevărat responsabil, care să facă într-adevăr ceva pentru ei şi pentru acest oraş.

Chiar şi aşa, Doiniţa Chircu a făcut o mare greşeală politică. După părerea mea doamna Doiniţa Chircu ar fi trebuit ca după alegerile locale din vara anului 2012 să rămână în funcţia de consilier local al municipiului Orşova şi să lupte din opoziţie cu diletantismul primarului Ion Manea, primar care nu doar că nu a făcut nimic pentru Orşova, dar nici nu a mai candidat anul acesta pentru un nou mandat, ştiind că va pierde sigur.

Reamintesc că la alegerile locale din anul 2012 Doiniţa Chircu a candidat pentru prima dată pentru funcţia de primar al municipiului Orşova din partea M H MH, fiind învinsă la o diferenţă mult mai mare de Ion Manea, candidatul USL Orşova.

Evident pe parcursul ultimului mandat Doiniţa Chircu a fost în permanent contact cu Orşova şi locuitorii săi, însă decizia de a candida pentru funcţia de primar a fost luată spre finele anului trecut.

Personal am convingerea că, dacă ar fi rămas consilier local în CL Orşova, Doiniţa Chircu ar fi câştigat pe 5 iunie funcţia de primar, oricare ar fi fost tactica aleasă aleasă de PSD Orşova şi orice ar fi făcut acest partid ca să câştige.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *